Ondřej Škvor
1. září 2016 • 12:17

Slávistická pýcha a Kozlova záminka. Proč trenér nakonec řekl NE?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia si stěžuje, že někdo z fotbalové asociace provalil, snad dokonce se zlým úmyslem, zprávu z jednání Slavie s trenérem Lubošem Kozlem. Pokud prý se toto podezření prokáže, vypoví klub partnerství s FAČR. Ze Slavie mluví vztek, protože údajně na základě tohoto úniku informací Kozel nabídku odmítl a zůstal u reprezentační osmnáctky.



Nebyla to přitom náhoda, podle červenobílých to na asociaci takto vymysleli schválně, aby si trenéra udrželi.

Vztek z Edenu mluví, ale nejenom ten. I zhrzená pýcha. Odmítnout novou, bohatou Slavii? To nedopustíme! Veřejnost si nemůže myslet, že nám někdo dal košem. Proto je potřeba najít viníka.

Proto ukázali na Strahov. Tam se brání, že nic vynést nemohli, protože Slavia s nimi ani oficiálně nejednala, takže nikdo z FAČR ani neznal finanční podmínky smlouvy. To je šikovné prohlášení, jinými slovy říká: Vy nás obviňujete, a přitom si jednáte s naším trenérem za našimi zády!

To, co se dělo, bylo přitom velmi tradiční chování ve chvíli, kdy jedna strana chce trenéra, jenž je jinde pod smlouvou. Možná se nevedlo žádné oficiální jednání s vlaječkami, kávou a chlebíčky, ale všichni věděli, že se natvrdo jedná. Ve zkratce: Pelta i Tvrdík, ať už za ně mluvil kdokoli. Že se to potom provalilo, nepovažujme za nějaký zlomyslný podraz od asociace.

Ty informace se vyvalily z obou břehů, jak to v těchto případech bývá, až se dostaly do médií. Účelově? Vážně bych neřekl. Zásadní otázka celého případu je jiná.

Opravdu musel Luboš Kozel ukončit námluvy, téměř dohodnuté námluvy, na základě takové věci?

Kdyby to tak bylo ve světě běžné, neseděli by Mourinho a Guardiola v Manchesteru, Zidane v Realu nebo Ancelotti v Bayernu. Nejvíc si myslím, že Kozlovi se do Slavie z různých důvodů úplně nechtělo.

Nemohl si vzít své lidi, třeba mu neseděli ti, co už v klubu jsou. A tak našel záminku, proč říct znovu Ne.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud