Ondřej Škvor
18. července 2018 • 11:07

Komise rozhodčích: dvě křídla v ní letí jiným směrem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S rozhodčími ve fotbalové lize to tu nikdy nebylo jednoduché. To nejpodivnější se teď děje v samotné komisi. Má dvě křídla a každé letí jiným směrem.



Tři členové spolu mluví a fakticky ji vedou (Chovanec, Wilczek, Mareš), dva zbývající (Mlsna, Hrubeš) se zatím jednání z různých důvodů nezúčastňují. Ale i kdyby ano, je jisté, že jsou v názorové opozici a reálně přemýšlejí, zda mají pod Chovancem setrvat. Není náhoda, že ti dva jsou pilíři předcházející komise vedené Michalem Listkiewiczem.

Ta současná totiž mnohem více konvenuje Romanu Berbrovi, který tu předchozí odborně neuznával. Pozor, to si nemusíme nutně překládat tak, že ta současná, když je „Berbrova“, je prohnilá. Jen je zásadně jiná svým uvažováním, zaměřením, lidmi, jimiž se obklopuje, na které chce spoléhat.

Už jsem zaznamenal tlaky. Jsou klasicky českého typu, usmívá se šéf rozhodčích Chovanec
Video se připravuje ...

Mimochodem, podobné dělení, i když určitě ne tak ostré, probíhá i mezi samotnými sudími. Jsou tam tací, kterým více vyhovoval Listkiewicz a spol., stejně jako ti, kteří si už po prvním semináři v pondělí a úterý chválí současnou změnu k lepšímu po odborné stránce.

Je velmi žádoucí, aby se obě křídla sešla a dohodla, zda je další spolupráce možná, nebo jsou rozpory takové, že nejdou přejít. Dělat si drobné naschvály y nebo si hrát na ublížené, to nedává smysl. Konzultace s Rogozem? To ne. Vůbec. Jenom s komisí, jenom s lidmi v ní. Jsem obklopen odborníky a není potřeba se ohlížet na někoho někde dál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud