Pavel Bárta
19. dubna 2021 • 16:53

Pro Ritticha je budoucnost už teď. Potřebuje se předvést

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

S ničím neměl problém. V pondělí ho vyměnili, s mužstvem Calgary ještě odletěl do Toronta a v úterý už nastoupil proti bývalému týmu za Maple Leafs. Jelikož David Rittich přestoupil z jednoho kanadského celku do druhého, nemusel do karantény. Zápas proti Flames prohrál v prodloužení, ve čtvrtek proti Winnipegu neplánovaně střídal Jacka Campbella, jenž po rekordní vítězné sérii najednou připomínal děravou plechovku. 



Chtějí útočit na Stanley Cup. Na trhu byli hodně čilí, neboť budoucnost pro ně znamená teď. V Rittichovi získali dalšího gólmana jako pojistku. Jednička Frederik Andersen je od poloviny března marod, vrátí se možná až na play off. Campbell neměl v sezoně taky pevné zdraví a v posledním týdnu předvedl, že nic netrvá věčně.

Z podobných důvodů se o českého brankáře ucházel rovněž Washington. Jenže tak dlouho Capitals čekali, zda se uzdraví zkušený Henrik Lundqvist, až bylo pozdě. Rittich fuč, uzávěrka přestupů taky. Leafs měli Ritticha na radaru delší dobu, navíc pokaždé proti nim chytal parádně. Když v Calgary na podzim podepsali šestiletý kontrakt za 36 milionů dolarů s Jacobem Markströmem, ztratil „Big Save Dave“ výsadní pozici jedničky a taky naději, že s ním v klubu dál počítají.

Do Toronta přišel za rozumnou cenu, Flames hradí polovinu jeho gáže. Zatím se vklínil mezi Campbella a náhradníka Michaela Hutchinsona. Končí mu smlouva, hraje o novou. V rámci možností se potřebuje předvést. I pro Ritticha je budoucnost už teď.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud