Pavel Janega
12. října 2011 • 14:15

Probuzený BAROŠ! Takového útočníka reprezentace potřebuje

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG - Proti Litvě ukázal, že zatínat zuby a jezdit po hřišti stále umí. Že nic z toho nezapomněl. Milan Baroš po delší době byl opět platným hráčem národního týmu, kterému pomohl k vysokému vítězství 4:1. A jak se jeho výkony kritizovaly, tentokrát si zaslouží pochvalu.



3. září po utkání se Skotskem jsem v jiném blogu napsal, že Milan Baroš nepřistoupil k utkání ideálně. Přesněji v článku stálo:

"Baroš nezklamal jen tím, že neskóroval. Fanoušci si rvali vlasy hlavně kvůli jeho laxnímu přístupu. To byla jeho největší slabina. Opět."

Slovíčko opět vystihlo fakt, že takových zápasů odehrál Baroš víc. Chybělo mu nasazení. Postrádal chuť a zápal do hry. Kolikrát byl nejslabším článkem českého týmu. Pokřiku fanoušků "Baroš ven!" v duelu se Španěly se tudíž nikdo divit nemohl.

Ale včera? Žádná kritika, forvard Galatasaraye si tentokrát zaslouží pochvalu. Bezesporu.

Jakoby nastoupil v národním dresu úplně jiný Baroš. Takový, kterého reprezentace potřebuje. Ačkoli branku nevstřelil, nevadilo to. Pro tým odvedl obrovský kus práce. Měl prsty v úvodních gólech. Jedním slovem BRAVO!

"Odčinil všechny špatné výkony z poslední doby, kritizovaný byl totiž právem. Ale proti Litvě byl ohromně platný," souhlasí zkušený kouč Jozef Jarabinský.

Co tak najednou? Třeba jej skandování "Baroš ven" konečně probudilo. Zjistil, že by měl odvádět v reprezentačním dresu mnohem víc.

Že na to má, o tom nikdo nepochyboval. Ale také nikdo netušil, proč svůj potenciál na hřišti neprodává.

Samozřejmě, že oproti duelu se Španěly ve včerejším utkání rozhodovala i kvalita soupeře. Litva není Španělsko, že jo. Ale to nasazení a snahu vidíte. A přestože se nemusí Barošovi až tak dařit, lidé to ocení víc, než jen máchání rukama a otrávenou tvář.

Pokud bude odvádět stejnou práci jako proti Litvě, věřím, že ten nepříjemný pokřik fanoušků už nikdy v životě neuslyší.

Petr Čech po vítězném zápase v Litvě děkuje fanouškům
Petr Čech po vítězném zápase v Litvě děkuje fanouškům

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud