Pavel Janega
3. prosince 2015 • 12:07

Z Konatého se stala oběť. Vtáhli ho do války afrických agentů

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odejde? Neodejde? Tiémoko Konaté se ocitl uprostřed války afrických agentů. Ta je důsledkem všeho, co se momentálně kolem sparťanského hráče děje. Mimo jiné se začínají objevovat velké pochybnosti o tom, zda „jeho“ vyjádření na facebooku nepsal ve skutečnosti někdo jiný…



Každý, kdo kdy spolupracoval s Tiémokem Konatém, vám o něm neřekne křivého slova. Hodný kluk. Tichý. Milionový, jak nedávno uvedl i trenér Zdeněk Ščasný. Nastalá situace tedy nedává smysl, ledaže za ní nestojí někdo další.

Pravdou je, že Konaté chce hrát víc a nevysedávat věčně na lavičce náhradníků. Ale který z ambiciózních fotbalistů nechce? Kvůli sportovním důvodům se zatím do základní sestavy Sparty neprosadil. Podle letenského kouče ho brzdí neefektivnost ve finální fázi. Jednoduše řečeno: žádá od něj víc gólů i asistencí.

Pravdou je, že Konatému chybí rodina. Je daleko od své domoviny. Stesk po nejbližších je velký. Když má trochu volného času, je s nimi v telefonickém kontaktu.

Pravdou také je, že se dostatečně neadaptoval na české prostředí. Minimálně mu to nejde tak snadno jako kdysi krajanovi Bonymu Wilfriedovi. Ten si mimochodem našel českou přítelkyni, což mu usnadnilo naučit se řeč a normálně žít.

Tyto body dělají z Konatého snadno ovlivnitelného hráče, který byl vtažen do podivné hry afrických manažerů. Stal se obětí jejich války.

Přitom o záměrech skupiny nigerijských agentů, která momentálně sparťanského fotbalistu zastupuje, lze snadno pochybovat. K jejímu nestandardnímu chování patří manipulace, všemožné výhrůžky, konfliktní jednání, údajně se ani nezdráhá využívat jeho příbuzných a přiživovat strach o „Timiho“…

To všechno je daleko za hranicí slušnosti. Vlastně bych se ani nedivil, kdyby se prokázalo, že vyjádření na facebooku nepsal Konaté, ale jeden z těchto manažerů.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Brno 2:1. Domácí spasil obrat za dvě minuty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud