Pavel Janega
15. prosince 2015 • 12:33

Zrada hráčů? Chelsea musí rozhodnout, do čeho investuje

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to upřímný rozhovor, který způsobil v Chelsea poprask. Trenér José Mourinho po prohře s Leicesterem (1:2) nepřímo označil své hráče za zrádce. Takové prohlášení může vést k ještě otevřenější válce, která se doposud odehrávala za zavřenými dveřmi.



Vlastně to ani nebylo velké překvapení, když Chelsea v pondělí večer padla na stadionu King Power. Leicester, který zvítězil 2:1, byl povětšinu utkání aktivnější, živější, hrál se zápalem. Svěřenci Josého Mourinha zapnuli až v poslední půlhodině, v prvním poločase jakoby ani nebyli na hřišti.

Po utkání trenér Chelsea sdělil veřejnosti, že nad taktickou přípravou pro tento zápas strávil čtyři dny. Pak ji dopodrobna vysvětlil hráčům. Zahrnuty v ní byly mimo jiné typické útočné situace Leicesteru, z kterých střílí góly. Přesto „blues“ nedokázali Jamieho Vardyho a Riyada Mahreze zastavit.

„Hráči zradili moji práci,“ vypálil ve zkratce Mourinho. Upřímný rozhovor šokoval ve studiu Sky Sports i klubovou legendu Franka Lamparda.

Portugalský manažer prakticky potvrdil to, o čem několik měsíců britská média pouze spekulovala. Že v kabině existují spory, které se dlouhodobě neřeší. Jejich důsledkem jsou žalostné výsledky v Premier League, kde se Chelsea namočila do bojů o záchranu.

Mourinho dlouho živil falešný pocit, že hráči za ním stojí a že spolu mají skvělý vztah. Ke zprávám různých zdrojů, které zveřejňovaly deníky na Ostrovech, to úplně nepasovalo. Už několikrát vyšlo, že někteří jedinci nerespektují trenérovy pokyny a že si chtějí vynutit změnu na lavičce.

Teď, zdá se, snaha o zbytečné přesvědčování veřejnosti pondělní porážkou v Leicesteru skončila. A vedení Chelsea, tedy její majitel Roman Abramovič, musí co nejrychleji konat. Musí rozhodnout, zda se zbaví jednoho (trenéra), nebo více lidí (hráčů). Ovšem ani jedno nebude levné řešení. Mourinha by musel štědře vyplatit ze čtyřleté smlouvy a dalším balíkem peněz přivábit uprostřed sezony nového kouče. O řezu kádrem ani nemusíme hovořit…

Investice jsou nevyhnutelné, Chelsea stojí před důležitým rozhodnutím. Protahovat krizi ignorováním problémů uvnitř týmu by vedlo k ještě větší (sportovní) katastrofě.

2527834:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud