Pavel Janega
4. ledna 2017 • 19:30

Konatého návrat? Odpuštění u fanoušků si koupí jedině skvělými výkony

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Tiémoka Konatého do prvního týmu Sparty má dvě strany. Buď vyjde, nebo nadělá pořádnou neplechu. Klub si ale musí být vědom všech rizik, která tato „druhá šance“ obnáší.



Nikde není psáno, že se Konatého nedotkne zimní zužování 34členné soupisky. Čeká ho ještě pořádná šichta, aby přesvědčil letenské trenéry o tom, že má stále kvalitu být právoplatným hráčem prvního kádru. Ale pracujme s variantou, která nyní vypadá celkem reálně, že na jaře bude oblékat dres Sparty. Jak tohle může dopadnout?

Buď dobře...

Konaté nabere sebevědomí, prosadí se do základní sestavy a pomůže Spartě zdařilými výkony. Letná mu bude aplaudovat. Vyvrcholením všeho bude jeho transfer do zahraničí za ranec peněz na konci sezony. Protože všichni víme, že z juniorského týmu a s nálepkou vyřazeného hráče se přestupuje složitě.

...anebo špatně

Na Konatého se bude pískat. Někteří fanoušci z kotle se jasně vymezili proti jeho návratu. Nikdy mu prý neodpustí zradu, že si začal vynucovat přestup do Steauy Bukurešť absencemi na trénincích. A šestadvacetiletého fotbalistu to bude psychicky svazovat natolik, že nebude schopen podávat adekvátní výkony. Jeho návrat skončí propadákem. Anebo se pískat nebude, přesto Konaté nenaplní sportovní očekávání.

Takže jak? Jistě, předvídat, co bude, je teď na začátku přípravy složité. Pro Spartu ale může být pozitivním signálem Konatého omluva, pokorné chování a fakt, že letenská kabina jeho comeback vesměs přivítala (či alespoň spolkla) a je ochotna s ním spolupracovat. Od toho se mohou trenéři Tomáš Požár s Davidem Holoubkem odrazit.

Potom bude záležet na samotném hráči, jak nahlas si řekne o sestavu. Jedině skvělými výkony, góly nebo asistencemi si u fanoušků koupí odpustek. Získá jejich důvěru. Stačí ale jedno šlápnutí vedle a třetí šanci už nikdy nedostane.

Posila Néstor: Sparta je jako rodina. Trenérovi jsem řekl, že nejlepší jsem na křídle
Video se připravuje ...

Trenér Sparty Požár o návratu Rosického, nových posilách i jednání o Sýkorovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud