Pavel Ryšavý
23. května 2018 • 19:23

Naděje a rok nula? Spartu leptá tlak zevnitř, musí utnout kopance

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednu věc umí HC Sparta Praha parádně: Prodávat se a ukazovat svoji velikost. Jednu věc HC Sparta Praha přestala za poslední dvě sezony zvládat: Potvrdit svoji moc na ledě. Třetí rok za sebou je to úplně ten samý scénář, slavně se představí nový partner i velké posily. Vidíte obličeje plné víry, že tohle je ten rok nula, kdy se český titán odrazí k tomu, že začne šikanovat extraligu. Zatím spíš skutek utek.



Je potřeba uznat, že kancelářský tým, který šlape pod předsedou představenstva Petrem Břízou, dovede připravit stabilní finanční zázemí a na české podmínky hodně nadstandardní podmínky.

Obchodní oddělení funguje na medaili. Marketing na druhou. Vidíte ten obrovský kontrast, jak Sparta zvládla stěhování do O2 Areny na rozdíl od Slavie. Máte pocit, že hokejová Praha se musí zabalit do rudého sukna, jak tohle království má jednoho vládce.

Až sem je všechno vymyšlené do detailu.

Jenže problém je, že sebesilnější příběh vám do tabulky nepřinese ani gram úspěchu navíc. Mocný klub, jakým je hokejová Sparta navenek, se na hřišti v posledních dvou letech vybudovat nepodařilo.

Spartu rozleptal tlak zevnitř

Když se zaměříte na přestupovou politiku, tak přehmat střídá průšvih, průšvih zase malér. Jasně že ve Spartě je na její hráče tlak a ne každý ho ustojí. Tenhle klub je v rámci extraligy unikátní v tom, že nikomu není jedno. Tohle není Litvínov nebo Zlín, že buď mu fandíte, nebo k němu máte neutrální vztah.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud