Pavel Ryšavý
2. srpna 2018 • 16:32

Detroit se musí obrodit přes talenty. Zadina už by nemusel čekat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL? Paráda! Počkat, vážně Detroit? Aha. Většinou to pak bývalo o jednom dlouhém a soucitném pohledu. Koho si tenhle klub vyhlédl a bylo mu pod 20 let, vždycky musel počítat s tím tolik omílaným scénářem: Počkáš si. Třeba i dlouho. Možná se nedočkáš vůbec. Ale dost se toho změnilo. Za posledních 20 let neměli talentovaní hráči tak velkou šanci hrát v jeho dresu nejlepší soutěž světa, jako mají teď.



Organizace je v přestavbě. Hvězdy z volného trhu se sem už nehrnou, což už se nedá házet jen na to, že se bojí náročného Mika Babcocka. Detroit netáhne. Když už někoho mezi volnými hráči uloví, musí ho nesmyslně přeplatit.

Třeba jako dánského čtyřiatřicetiletého veterána Franse Nielsena, který ještě čtyři roky bude z platového stropu ukrajovat 5,25 milionu a těžko se dostane přes 40 bodů. Renovace slavné značky se nestane přes nákupy, ale přes vlastní talenty, kterých klub za poslední roky pár nahrabal. Přichází čas, kdy je vypustit do arény.

Nemyslím to tak, že by Red Wings slevili ze svých vysokých nároků na mladé hráče. To nehrozí. Spíš jde o to, že už se tady nebude zbytečně čekat. Žádný rok na farmě navíc kvůli jistotě. Tohle je právě šance pro Filipa Zadinu, Filipa Hronka a další.

Máš na další krok? Tak to pojď předvést. Zadina všechno vzal za dobrý konec, ze zámoří se po draftu hrnuly zprávy, jak pracoval navíc, jak vykládal, že chce makat doma na síle.

Je správně drzý, ale zároveň i pokorný, není mladá hvězdička, která by si myslela, že je víc než Detroit. Talent, píle, drzost plus pokora. Tohle je dobrý způsob, jak získat dres s okřídleným kolem a svoji skříňku v kabině.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud