Pavel Ryšavý
21. března 2019 • 23:19

Ladislav Šmíd je kategorie válečníka, kterou potřebujete v play off

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každé play off je to stejné a nezáleží, jestli se díváte na hokej v Americe, Rusku, nebo v extralize. Kromě klasických ofenzivních kouzelníků si všímáte i jiné skupiny hráčů. Bouchnou vás do očí. Najednou je vidíte víc než během té, někdy nudné, základní části. Vyletí. Umí svůj výkon posunout ještě výš. Válečníci. V Liberci je pro mě přesně takovým hráčem Ladislav Šmíd.



V první řadě, když jdete na led jako soupeř, můžete tisíckrát vyprávět, jak nemáte z nikoho strach. Ale jeho si prostě hlídat musíte. Nedáte si pozor, nevíte o něm a u mantinelu vás zmuchlá tak, že pár sekund netušíte, jestli je čtvrtek, pátek, nebo sobota. Jako když se dostanete do míchačky. Není záludný, jen hraje tvrdě. Respekt je na místě. Moc dobře vycítí, když někde cuknete, on pak přidá ještě víc.

Pokud ho potkáte jednou za čas, když změříte síly s Libercem v základní části, zase tak moc se neděje. Ale jít na led, že čtyřikrát až sedmkrát za sebou po vás loupne okem, znejistíte. Každý jeho vyhraný souboj dodává energii Liberci, spoluhráčům kolem něj. Vám ji bere.

SESTŘIH: Liberec - Mladá Boleslav 6:2. Bílí tygři byli jako na střelnici a navýšili vedení v sérii
Video se připravuje ...

Dalším jeho přínosem je, že nezmatkuje. Ve třiatřiceti má za sebou téměř 600 zápasů v NHL, alternativu, že kvůli zranění málem skončí s hokejem, když skoro dva roky nehrál. Taková persona se nevyklepe z toho, že najednou udělá chybu a prohraje zápas. Není robot, ne všechno vyjde, ale máte jistotu, že až příště skočí na led, nepoznáte na něm, že minulé střídání mu nevyšlo, nesesype se. Naopak dovede držet výkonnost, která s koncem sezony roste. Chlápci jeho ražení dovedou hokej v play off vyšroubovat do režimu totální osobní války.

Hráče, jakým je Ladislav Šmíd vždycky chcete mít na své straně v základní části, hodí se. Ale musíte je mít, abyste uspěli v play off. V Kometě takhle dva roky spolehlivě fungoval faktor Čermák. Předtím v Liberci Martin Ševc. Není náhoda, že v NHL vyhrál třikrát Stanley Cup Justin Williams, nebo že minulý rok nastřílel Devante Smith-Pelly za Washington v play off sedm gólů jako v základní části, kde na to měl třikrát víc zápasů. Tohle jsou válečníci, na které si primárně nekupujete lístky v základní části. Ale v bitvách o všechno si teprve naplno uvědomíte, proč je dobře, že mají stejný dres jako vy. Když jim vypadne zub, nebrečí. Usmějí se na vás, ať vidíte díru mezi zuby.

Liberec - Mladá Boleslav: V chaosu před Růžičkou se zorientoval Hudáček, 6:2
Video se připravuje ...

Liberec - Mladá Boleslav: Birner se trefil z přesilovky, 5:2
Video se připravuje ...

Liberec - Mladá Boleslav: Místo chytání byl Růžička sám chycen
Video se připravuje ...

Liberec - Mladá Boleslav: Kvapil skvěle vybojoval puk, Lenc skóroval, 3-1
Video se připravuje ...

Hokejisté Liberce slaví gól do sítě Boleslavi
Hokejisté Liberce slaví gól do sítě Boleslavi

Góly

Domácí: 09:10. P. Jelínek, 18:27. Filippi, 21:02. Lenc, 23:02. P. Jelínek, 48:47. Birner, 50:53. L. Hudáček

Hosté: 00:31. Vondrka, 28:12. R. Zohorna

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, Redenbach, J. Vlach.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Kovačevič, Němeček, Kurka, Kotvan, Pláněk, Bernad, Hrdinka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Šťastný, Žejdl, R. Zohorna – Látal, P. Musil, Pacovský – P. Kousal, Flynn, Procházka.

Rozhodčí

Pešina, Úlehla – Brejcha, Jelínek

Stadion

Home Credit Aréna, Liberec

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud