Pavel Ryšavý
14. prosince 2022 • 21:50

Nevinní a jeden satan: Hodili Krále přes palubu? Pohodlné, ale naivní

Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

My nic, my muzikanti. Všechno je o Královi, průšvihy, maléry a diskutabilní kroky si jel bývalý prezident svazu sám. Takhle vypadá verze lidí z výkonného výboru, o které mluví současný šéf svazu Alois Hadamczik. A prezentovaný scénář taky budí nejvíc otázek. To jako vážně? Proč se nikdo nezajímal? Co se tedy ve výkonném výboru dělalo? A co když jde jen o krytí vlastního zadku?



O Tomáši Královi si můžete myslet všechno možné. Je například hodně prchlivý, když ho někdo vytočí, první nášlap má vždycky divoký. Ale hloupý opravdu není.

Zní lákavě, že si vzal luxusní svazovou limuzínu za 5 milionů, nakoupil kabelky za statisíce, sám dával zelenou Litoměřicím, ať roztočí bank, nikomu neřekl o 50 milionech vložených do WSM, sám si uzavíral nevýhodné smlouvy. Najdete viníka, na něj všechno hodíte a členové výkonného výboru začnou valit oči, co všechno se dělo. Prostě vládce pekel Král a kolem něj naivní čertíci, kteří ničemu nerozumí.

Pohodlné, že? Se vším jste rychle hotovi. Tak zase zpátečku, jde o absolutní nesmysl.

Pokud byste podnikali takhle naivně, proděláte kalhoty. Aleš Pavlík, majitel Vítkovic, rozhodně naivní není. Marek Chmiel z Třince taky ne. Petr Bříza vedl Spartu, patří do vedení mezinárodní hokejové federace. Milan Vacke sedí ve výkonném výboru přes deset let, musí vědět, jak se svaz řídí. Vážně si myslíte, že jde o lidi, kteří netuší, nikdy se na nic neptají, Babičku nečetli a netrefí ani do metra? Tomáš Král měl určitě velký vliv, dovedl lidi přesvědčit, aby někdy hlasovali, jak si on přeje. Tohle určitě svede. Ale aby inteligentním lidem, kteří mají zkušenost s obchodem a počítáním peněz, udělal lobotomii a vodil si je jako loutky? Přijdete na jednání, dáte si chlebíček, minerálku, usmějete se na sebe a domů. Pardon, ale tohle ani Král nesvede.

Tím pádem se nabízí několik možných vysvětlení.

Bývalí poddaní třeba svého bývalého šéfa hodili přes palubu, aby si sami zachránili zadek. Svědčit o tom může nenápadná zmínka Aloise Hadamczika o tom, že Král členům výkonného výboru posílá ne úplně kamarádské maily.

Současný prezident odmítl, že by čelil nějakým tlakům a že se nebojí ani čerta. Ovšem delší dobu se prostředím nese z několika zdrojů, že i Hadamczikovi mělo být doporučováno, aby se choval „rozumně“. Co když z nějakého důvodu musí?

A třetí možnost, pragmaticky se mohl rozhodnout, že i některé bývalé blízké Královy spolupracovníky potřebuje, aby prosadil své plány a záměry. Není důvod je topit.

Tak schválně, co si vyberete?

Vstoupit do diskuse
9
Články odjinud


Články odjinud