Petr Adam
21. června 2018 • 22:06

Plač pro mě, Argentino! Vypadá to, že Messiho éra bude hořká

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím Lionel Messi si maximálně párkrát skryl hlavu do dlaní a jinak nedával svoje pocity moc najevo, víc vypovídající byly při druhém zápase fotbalistů Argentiny na MS v Rusku záběry na gesta Diega Maradony. Kapitán mistrů světa z roku 1986 na tribuně rozhazoval při debaklu s Chorvatskem 0:3 rukama, kousal si nehty, koukal k nebi a pak si jen mnul oči.



Tohle vás taky asi třeba někdy napadlo. Lionel Messi přece jednou musí vyhrát mistrovství světa. Když vidíte, co všechno dokázal hráč, jehož miliony fanoušků považují za nejlepšího v historii, říkáte si, že titul na světovém šampionátu by mu neměl uniknout. Jenže to by se musela hrát barcelonská písnička a ne upravená verze hitu z muzikálu Evita Plač pro mě, Argentino.

Nejsilnější dojem po čtvrtečním zápase? Pro Messiho je už zkrátka pozdě. Argentina je před posledním utkáním ve skupině s jedním bodem na pokraji vyřazení a kdo by se tomu divil. Ačkoliv má Messi kolem sebe podle jmen kvalitnější orchestr než jeho věčný rival Cristiano Ronaldo v portugalské reprezentaci, jihoamerický tým působí mnohem méně přesvědčivě. V útoku zataveně, v obraně často jako neobratný obr na hliněných nohou, svého hvězdného muže nedokáže nijak efektivně využít.

Při dnešním pohledu je zřejmé, že Messi měl ze svých čtyř mistrovství světa šanci největší šanci na zlato před čtyřmi lety, tehdy mu vyšly především zápasy ve skupině. Když mu ale po prohraném finále s Německem dali cenu pro nejlepšího hráče turnaje, setkalo se to i tak s rozporuplnými reakcemi.

Je dost pravděpodobné, že pokud jeden z favoritů šampionátu skončí vyřazený už po skupině, dá Messi reprezentaci sbohem podruhé a natrvalo. Pro tradiční velmoc tak zůstane jeho působení v paměti jako éra marného čekaní na velký úspěch, čímž je v argentinské optice pouze světové zlato. Tohle bude bolest, která hned tak nepřejde a výrazně ovlivní i hodnocení celé Messiho kariéry.

Podaný o chybě Caballera: Je mi ho úpřimně líto, prohra půjde na jeho vrub
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud