Petr Mrázek
20. února 2017 • 20:00

Chytám teď hodně a daří se mi. Možná je ale čas tým přebudovat

Autor: Petr Mrázek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvýraznější událostí poslední doby pro nás bohužel bylo úmrtí majitele Mikea Ilitche. Nějakou dobu už sice přímo v hokeji nebyl, s manželkou se soustředili na jiné věci a už pár let to řídil jeho syn Chris. V každém případě byl Mike Ilitch osobnost. Nejen v hokejovém a baseballovém světě, ale pro každého v Detroitu a okolí. Pro lidi tady byl Bůh. Dal do města strašně moc peněz a úsilí, aby se dostalo tam, kde je v dnešní době.



Viděl jsem se s ním jen párkrát. Hlavně, když jsem do Detroitu přišel, poslední dobou už ne. Co ale říkali starší hráči, tak prý chodil často i do kabiny za klukama před zápasem. Ještě třeba za Yzermana. Bavil se s nimi a říkal, že jsou jeho boys. Bral je jako rodinu.

O jeho úmrtí jsme se dozvěděli v Columbusu. Přišla nám sms zpráva od člověka, který se o informace stará. Napsal, co se stalo. K uctění jeho památky byl před domácím zápasem ceremoniál, na videu běžely ukázky, jak budoval místní tým. Byli jsme ráno i v kině Fox, které vlastnil. Byla tam celá rodina, promítal se film. Smutné ráno.

Netroufám si odhadovat, co to může do budoucna znamenat pro Red Wings. Jak jsem říkal, už nějakou dobu to řídí Chris, asi to velký dopad mít nebude. Nová aréna se staví, všechno běží a funguje jak má. Na tom by se asi nemělo nic měnit.

Můžou přijít změny

Na ledě se nám pořád nedaří zvednout, posunout v tabulce. Šance na play off umírá poslední, ale víme, jak to je. Hráli jsme teď s top týmy NHL, nic lehkého. Možná je čas tým přebudovat, začít od nuly. Tlak na lidi kolem je tady velký. Play off se udělalo tolikrát po sobě, a když se to teď nepovede, třeba se to může přebudovat a začít odznova.

Netroufám si odhadovat, jestli se změny mohou týkat i mě. Těžko říct. Moc tomu nevěřím. Nemyslím, že se to bude týkat mladších hráčů, co jsou v základní sestavě. Otázka je, jaké dostane Ken Holland (generální manažer klubu) nabídky. Je těžké mluvit za něj. Podle mého se to může spíš týkat starších hráčů.

Ale třeba přijde obchod, který nebude možné odmítnout. Může s tím samozřejmě zamíchat i nový klub z Las Vegas. Po sezoně budou někteří hráči nechránění, takže se teď změny můžou týkat kohokoliv.

Já teď chytám hodně. A daří se mi. Mluvilo se o tom, že jsem v nějakém útlumu, ale já bych tohle neřekl. Každý ví, jak jsme na tom v tabulce. Bohužel nemáme hráče, kteří by dali přes dvacet gólů, a v přesilovkách jsme poslední z celé NHL. Být v přesilovkách alespoň na patnáctém místě, tak je to zase o pět šest vítězství víc a všechno by bylo lepší.

Musím říct, že jsem v posledních zápasech chytal výborně. Vychytal jsem nulu v Nashvillu, v Columbusu bylo čtyřicet střel, prohráli jsme 1:2, nebo nedávno 0:1 se St. Louis do posledních vteřin. To jsou zápasy, které nedokážeme vyhrát, i když v nich máme šance a přesilovky. A v dnešní NHL rozhodují hlavně přesilovky a oslabení.

Nové kalhoty? Žádný problém

Nedávno nám dodali nové brankářské kalhoty. Já je měl poprvé na sobě právě v Nashvillu a připsal si v nich první nulu, takže si je můžu jen pochvalovat. Ne, to si dělám srandu. Rozdíl není moc poznat. Možná jsou trošku užší, ale zase se v nich dá lépe pohnout. Zvykat jsem si na ně nemusel. Vlastně jsem je měl poprvé na sobě až na zápase, protože ráno trénink nebyl. Nebyl znát rozdíl, myslím, že si každý zvykne.

Otázka je, jestli přijdou ještě nějaké úpravy. Říká se, že menší bude vesta. Nevím, jak to chtějí vymyslet. U vesty to není tak jednoduché, přece jenom je tam víc míst, kde jsou chrániče a bolí to při ránách pukem víc. Tak netuším, jak by ji chtěli zmenšovat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud