Radek Špryňar
15. března 2019 • 21:40

Vánoce v Edenu! Dárek dostala Slavia i od „desetileté“ Plzně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jasně, do konce FORTUNA:LIGY zbývá deset kol. Sezona se zavře až o posledním květnovém víkendu. Kdo má ale všech pět pohromadě, už moc dobře ví, kdo se bude mazlit s mistrovským pohárem. Ano, korunovaci a bujaré oslavy mohou pomalu začít plánovat v Edenu. Vyzvala je k tomu Plzeň během sedmi bezprecedentních dnů hrůzy. Jestliže rozjetá Slavia zmákne nedělní šichtu v Příbrami, navrství náskok na Viktorii na devět bodů. To už je tak propastný rozdíl, který se jednoduše nepouští.



Samozřejmě na Slavii může padnout únava z náročného programu, může být emočně vyprahlá po kouzelném vyřazení Sevilly a třeba taky zaváhá, mentálně poleví. Jenže její největší rival, který jí chtěl prohánět až do finiše nadstavbové části, se na rozdíl od ní zmítá v těžkých problémech, což je další vážný důvod myslet si, že titul bude patřit Slavii.

Plzeň má za sebou zoufalý týden. Začal ošklivou bouračkou na Spartě, pokračoval udělením mastné půlmilionové pokuty za zběsilé chování fanoušků a vyvrcholil marným bojem v Teplicích, kde znovu narazila do zdi po výsledku 1:2.

Trenér Pavel Vrba se momentálně nemůže spolehnout na jedinou složku hry. Nic není v pořádku. Obranná činnost celého týmu, dříve tak vyhlášená, je mizerná. Na severu Čech inkasovala Viktoria dvě branky po vážných prohřešcích a řetězovitých chybách několika hráčů.

„Naši reakci nedovedu pochopit. Jestliže Teplice sehrají takovou akci poněkolikáté a my se přesně na ni připravujeme, tak mně to přijde, jak když to vysvětluju desetiletým klukům. Asi byli myšlenkami na tribuně. Ale to se musíte zeptat jich,“ rozčiloval se Vrba nad chováním svých podřízených před druhou inkasovanou brankou.

Skřípe to i v ofenzivě. V ročníku mnoho zápasů zvládla díky mimořádné efektivitě. Z mála příležitostí dovedla skórovat a rozhodovat zápasy výsledkem 1:0. Celkem devětkrát. Na Spartě ale měla minimum šancí, v Teplicích naopak plno, jenže skutek utek.

Proto na Slavii mají už v březnu Vánoce. Dárky se množí. Báječný postup přes Sevillu byl první, přidělení slavné Chelsea do čtvrtfinále Evropské ligy druhý a od Plzně dostala třetí.

Titulové plány Viktorie jsou zralé na zahození do koše. Odteď musí s obavami hledět dolů, protože na jaře stoprocentní Sparta se už v sobotu v případě úspěchu nad Olomoucí může přisát na pětibodový rozdíl. Pokud se tak opravdu stane, ve Štruncových sadech se velmi nepříjemně rozezvučí alarm a odteď budou nervy pracovat v každém kole.

Západočeši se dostali do silně nepříjemné situace, ale mohou si za ni jen a jen sami. Třeba tím, jak lajdácky odšpuntovali poslední dva duely.

Z logiky věci se takový přístup se slovem mistr nerýmuje. A Slavia za něj velmi vděčně děkuje.

SESTŘIH: Teplice - Plzeň 2:1. Viktoriáni zaspali úvod, pak spalovali šance
Video se připravuje ...

Sklíčené tváře fotbalistů Plzně po prohře 1:2 s Teplicemi
Sklíčené tváře fotbalistů Plzně po prohře 1:2 s Teplicemi

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud