Radek Špryňar
24. května 2020 • 07:52

Návrat k fotbalu měl smysl! Jen nebraňte trenérům chodit do kabiny

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koronavirová pandemie změnila styl života všech lidí v republice. Krutou ránu do slabin dostal i sport. Zničehonic se přestal hrát také fotbal. Prakticky všude na planetě. I v Česku. Čtyřiasedmdesát dní trvalo, než se FORTUNA:LIGA znovu rozběhla, byť okolo schvalování jejího restartu bylo hodně zlé krve. Nicméně hned první zápas mezi Teplicemi a Libercem, že návrat na hřiště má smysl.



A to hned z několika důvodů. Třeba už jen proto, že lidé konečně začnou řešit něco jiného, než každodenní zprávy o počtu nakažených nemocí COVID-19 a přestanou se hroutit v představách z podzimní druhé vlny, o jejímž údajném příchodu jsou ujišťováni ze všech stran. Pak také proto, že už bylo potřeba ukázat i ostatním odvětvím, že návrat k profesionálnímu sportu je možný. Že lze zápasy zvládnout i s nepříjemnými hygienickými opatřeními. Že se to dá i bez diváků na tribunách. Fotbal dal návod, jak na to, odteď se mohou se branky, body a vteřiny počítat v jakémkoliv sportu.  

Zahájení ligy je jakýmsi symbolem, že se svět snad konečně vrací k normálu. Velká pochvala patří členům teplického managementu. Strach z ticha prázdných tribun vyřešili velmi elegantně. Do reproduktorů pustili zvukovou smyčku z dokumentu o výjezdu fanoušků na finále poháru se Slováckem z roku 2009. Skvělý nápad!

Ostatně, ani samotný fotbal nebyl po více než dvouměsíční pauze špatný. Jako předkrm posloužil vydatně. Teplice vstřelily po precizní kombinaci první branku, přesně na tento moment se připravovaly a čekaly. Liberec měl kupu zajímavých akcí středem i po stranách hřiště, ale žádnou nedovedl do sladkého cíle. Vždy zůstal na šachovnici. Ne, nebyla to bombastická podívaná, nicméně mnohé pasáže bavily.

Co jediné zarazilo, byla některá přísná opatření nařízená lize ministerstvem zdravotnictví v rámci výjimky udělené pro odehrání zápasu ještě před 25. květnem. Je jasné, že pro hladký průběh a dokončení ročníku FORTUNA:LIGY je obezřetnost potřeba, zrovna tak nastavení pravidel. Ale aby trenéři nesměli za svým týmem před zápasem a o poločase do kabiny? To vážně nedávalo smysl. „Chápu, že to ministerstvo zdravotnictví myslí dobře, ale někdo přece tyhle věci musí korigovat,“ zlobil se i teplický trenér Stanislav Hejkal.

Naštěstí dalších ligových zápasů už se toto pravidlo týkat nebude a trenéři se do kabin dostanou. Vláda totiž od pondělí plošně některá striktní nařízení rozvolňuje a pozitivní dopad to bude mít i na ligu. A to je jedině dobře.

SESTŘIH: Teplice - Liberec 2:0. Liga se vrátila, domácím přiřkli výhru Kučera s Řezníčkem
Video se připravuje ...

Teplický kouč Stanislav Hejkal nechápal, proč nemůže do kabiny
Teplický kouč Stanislav Hejkal nechápal, proč nemůže do kabiny

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud