Radek Špryňar
17. června 2021 • 12:50

Pryč z Ruska, Alexi! Po evropském šampionátu okamžitě a bez pardonu

Vstoupit do diskuse
14
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celé se to ještě může otočit. Alexi Královi se na trávníku povede jeden skvělý moment a bude zase „na palubě". Momentálně ale za spoluhráči zaostává. Z Ruska se dostavil evidentně bez formy. Unavený, bez jiskry. Působí vyčpěle, na míči si nevěří. 



Nejde jen o zápas se Skotskem, stopy jisté chatrnosti byly na vlasatém a věčně dobře naloženém klukovi patrné už v přípravných duelech s Itálií a Albánií. Ostatně deník Sport ohodnotil Královy výkony v těchto duelech silně podprůměrnou trojkou. V prvním startu na šampionátu obdržel čtyřku, nejnižší známku z týmu...

Propad výkonnosti musí mít příčinu. Byl to totiž právě odchovanec Slavie, kdo dotlačil český tým na EURO, kdo v Plzni režíroval postupový zápas s Kosovem, kdo odehrál v kvalifikaci kvantum skvělých představení.

Po mém soudu, Král by měl změnit vzduch. Okamžitě po šampionátu. Bez pardonu opustit Rusko. Zamávat Spartaku Moskva, poděkovat za dva roky v klubu a vydat se dál.

Premier Liga není Premier League. Východ tě zocelí, připraví na složité chvíle. Jenže Král potřebuje správný rozvoj hráčské osobnosti, a toho se v Rusku už nedočká. Je mu třiadvacet, má ideální věk, aby se pustil do životní výzvy.

Zkusit získat místo v Anglii a prosadit se jako Souček s Coufalem, na kterých jsou zápasy v extra společnosti neskutečně znát. Schopnosti na to jednoznačně má. Pro zápas s Chorvatskem bych dal Alexovi volno a do arény vypustil bulteriéra Tomáše Holeše, borce s kuráží pro velké zápasy. Však vzpomínáte na Belgii, ne? Čímž neříkám, že Krále odepisuji. Vůbec ne. Naopak si dovedu představit, že jeho chvíle na turnaji ještě přijde.

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Česká remíza a razítko na postup? Slováci se Švédskem bez gólů
Video se připravuje ...

Šilhavý: Schick je geniální hráč. Se Skoty to hodně bolelo, Vaclíkovi děkuji
Video se připravuje ...

EURO 2021: Geniální Schick, vesmírný Vaclík. Experti rozebrali výhru nad Skotskem
Video se připravuje ...

iSport podcast: Italové hrají nejhezčí fotbal na EURO. Manciniho fotbal hráče baví
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud