Radek Špryňar
25. dubna 2022 • 14:58

Takhle se mistr nechová. Trpišovský má ve Slavii před sebou úkol roku

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle se mužstvo, které chce sebrat další titul, nechová. Ačkoliv Hradec Králové podal nejlepší výkon v sezoně, a zaslouženě mu patří mu obdiv a respekt za snový ročník, Slavia nováčkovi soutěže zápas zpříjemnila. Zejména nepřijatelnými kolapsy v obranné činnosti. Jako by nebyla připravená, mentálně správně nastavená, hlavou už v kruciálním zápase s Plzní. Snad si myslela, že věci se budou jednoduše vyvíjet správným směrem. Jenže hned na úvod nadstavbové části se dopustila kardinálního omylu. 



Jindřich Trpišovský sice odmítl, že by hráči Hradec podcenili, ale jisté prvky nesoustředěnosti na práci byly v určitých situacích snadno detekovatelné. Porážka 3:4, srovnatelná se šokem na úvod jara s Karvinou (0:1), nebyla náhodná. Sešívané může utěšovat jen fakt, že pořád mají kontrolu nad vývojem sezony.

Manko dvou bodů na Viktorii je nepříjemné, ale za týden může být všechno jinak, a Slavia se opět může vyšvihnout do čela. Duel s Hradcem však musí brát jako velkou výstrahu. Jindřich Trpišovský obzvlášť.

Poprvé za dobu svého působení v Edenu musí řešit opakované kolapsy v defenzivní činnosti. Co hůř, jde o řetězce chyb, kdy podíl na inkasovaném gólu nemá pouze jednotlivec, nýbrž více hráčů v poli.

Špatné rozhodování v konkrétní herní situaci společně s malou mírou důslednosti a zodpovědnosti musí kouče před velkou nedělí nutně strašit. Osobní přehmaty jdou celkem snadno napravit, taktické nedotaženosti a evidentní nízká míra součinnosti týmu v obranné činnosti už mnohem složitěji.

Obzvlášť během pár dnů zbývajících do klíčového duelu. Navíc momentálně platí, že Trpišovský nemá oporu ve středu obrany. Na dřívější pýchu Slavie se nemůže v posledních týdnech spolehnout.

Ani o jednom stoperovi se nedá říct, že by oplýval nadstandardní formou. Trenér nyní potřebuje vymyslet ideální složení. Do dvou jmen se prostě musí trefit. Jinak může Slavia zapomenout na další mistrovskou parádu. Jde doslova o úkol roku.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 4:3. Zápas sezony, přestřelka vrátila do čela Plzeň
Video se připravuje ...

TOP góly 1. kola nadstavby: Kúdelův angličan i Kučerův obstřel
Video se připravuje ...

MOMENTY 1. kola nadstavby: Mistr tyčka se konečně trefil, Hradec šokoval a Plzeň do čela
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud