Radek Špryňar
15. února 2023 • 13:20

Práce s nabitým kádrem Slavie? Trpišovský hraje i o Tvrdíkovu důvěru

Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

POZNÁMKA RADKA ŠPRYŇARA | Jestliže se o někom v českém fotbale dá směle říct, že má bezmeznou důvěru vedení, potažmo šéfa klubu, je to kouč Slavie. Jaroslav Tvrdík splní Jindřichu Trpišovskému, co mu vidí na očích. Podobný vztahový ekvivalent šel svého času – a také do času – pozorovat v Plzni mezi Adolfem Šádkem a Pavlem Vrbou.



JT přivedl sešívané k titulovému hattricku, k množství úspěchů v Evropě. Není divu, že si u Tvrdíka umí prosadit požadavky spojené se skladbou kádru. Že to někdy neodpovídá představám členů sportovního vedení, či dokonce většinového názoru představenstva, je věc poněkud nebezpečná. Silnější oponentura by se Slavii zkrátka hodila.

Trpišovský disponuje obrovsky širokým kádrem. Při troše fantazie by klidně složil tři základní jedenáctky, při vymýšlení sestavy nezná hranic. Lavička je natřískaná. Suverénně nejvíc v lize.

Na kouče to samo sebou klade vysoké nároky. Každý týden musí strategickými rozhodnutími obhajovat extrémní proporčnost mužstva. Pečlivě vybírat sestavu, volit dokonalou strategii při střídání, dělat pouze správná rozhodnutí ve prospěch týmu. Nemýlit se. Vždyť přesně o takové šířce kádru vždycky snil.

Zatím se to trenérovi daří. V jarních zápasech nechyboval, naopak. Důmyslnými vstupy do zápasů s Jabloncem a Brnem pomohl mužstvu k vítězství. Pokračovat ve stejném režimu se považuje za samozřejmé.

Stejně jako útok na titul. Protože podruhé sledovat mistrovskou korunovaci zpovzdálí by do určité míry mohlo pohnout s bezmeznou Tvrdíkovou důvěrou.

Jsem si jistý, že Trpišovský si tohle nebezpečí uvědomuje.

Vstoupit do diskuse
9
Články odjinud


Články odjinud