Radek Špryňar
18. června 2023 • 14:28

Krejčí ligu přerostl, čas rozrazit jiné dveře. Další rok ve Spartě? Zbytečné

Autor: Radek Špryňar, inf
Vstoupit do diskuse
32
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ RADKA ŠPRYŇARA PŘÍMO Z TÓRSHAVNU | Třináct gólů v lize, na reprezentačním pódiu pevná pozice v základní sestavě podkreslená trefami do sítě Polska a Faerských ostrovů. Podle mého úsudku by kariéra Ladislava Krejčího mladšího neměla být od příští sezony spojena se Spartou, a to navzdory platnému kontraktu.



Domácí soutěž přerostl. Na gólový blázinec rozpoutaný v jarní části se bude vzpomínat za třicet let, i za padesát. Další sezona v rudém by byla zbytečná, pro potřebný růst nepotřebná, a to ve vší úctě k nezpochybnitelným pokrokům mistra ve všech myslitelných aspektech. Jen by se něco nastavovalo, uměle prodlužovalo. Krejčí ve Spartě dokázal všechno. Vyhrál titul, ligový pohár, stal se kapitánem, lídrem, chlapem, k němuž se ostatní upínají, přirozeně respektují.

Stoper či defenzivní záložník s výjimečným chováním v pokutovém území soupeře si moc dobře uvědomuje (a to je moc fajn), že příval komplimentů po neskutečném ročníku nezakryje pár nedokonalostí – příkladem pohybovou obratnost, občasnou zbrklost, nekoncentrovanost, místy netaktické chování zejména na pozici stopera. Mám neochvějný pocit, že výkonnostní progres a postupné odstranění vad proběhne mnohem rychleji na západ od našich hranic, v násobně větší konkurenci.

Nastal čas otevřít jiné dveře, opustit komfortní prostředí, udělat si život zase o něco těžší. Sparta by jistě, a to i v případě smysluplné nabídky pro obě strany, Krejčího pouštěla nerada. Po kvantech bolesti a tunách zklamání má šanci probojovat se do základní skupiny Ligy mistrů. Šéfa k tomu potřebuje. Proto si dovedu představit následující scénář: Krejčí pomůže Spartě v kvalifikaci o poháry a pak odejde. Jako před ním podobným způsobem Darida, Král.

Momentálně se o žádném vážném interesu ze zahraničí nemluví, ale věci mohou v příštích dnech nabrat spád. Krejčí říká, že na nejlepší věci je třeba počkat. V tvrdém fotbalovém byznyse se však ve čtyřiadvaceti letech na nic nečeká.

Kompletní známkování českých reprezentantů si projděte zde>>>

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Albánie 8 4 3 1 12:4 15
2. Česko 8 4 3 1 12:6 15
3. Polsko 8 3 2 3 10:10 11
4. Moldavsko 8 2 4 2 7:10 10
5. Faerské ostrovy 8 0 2 6 2:13 2

Vstoupit do diskuse
32
Články odjinud


Články odjinud