Radko Gudas
28. listopadu 2016 • 15:54

Je pěkné slyšet chválu. Umím víc, než se jen srážet a mlátit

Autor: Radko Gudas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL se všechno zrychlilo. Doslova. Tím, že se hrál World Cup, do toho musíme mít jeden volný týden a ještě bude přestávka pro Utkání hvězd, jsou zápasy naházené těsně za sebou. Připadá mi to podobné jako v sezoně po výluce, kdy jsme hráli pomalu obden. Ale všichni věděli, co to bude obnášet, navíc když se nedaří, máte šanci na porážku zapomenout, za den nebo dva se hraje zase.



Nejvíc tím ale trpí rodina. Hodně se cestuje, na Den díkůvzdání jsme měli po dlouhé době volno. My tenhle svátek jako rodina moc neslavíme, ale aspoň jsme mohli být s manželkou a malou chvíli spolu. Lepší než nic. Kuba Voráček nám taky ukázal malého synka.

Krátce po jeho narození jsme měli v sobotu zápas od jedné odpoledne, takže jsme se pak sešli a připili si na zdraví malého Kuby a aby byli všichni v pořádku. Bylo to super, naše malá viděla miminko. Teď už z nás Čechů nemá potomka jen Michal Neuvirth. No, chodí s mojí ségrou, nebudu je do ničeho tlačit.

Michal je teď kvůli zranění dva týdny mimo, odhadují to na čtyři až šest. Než se mu to stalo, měli jsme dva vyrovnané brankáře schopné vyhrávat zápasy.

Vstup nebyl optimální, ale můžeme na nich stavět. Teď musí Mason zvládat větší porci, povolali Anthonyho Stolarze. Neuvi to zvládá v pohodě, i když to je pro něj těžké. Ale ví, že nesmí nic uspěchat, že se musí dát pořádně dohromady, aby byl zase stoprocentní a mohl do toho vlítnout zpátky, aby byl zase platný a my se na něj mohli spolehnout. Ví, že ho potřebujeme. Sezona bude ještě dlouhá, máme před sebou kolem šedesáti zápasů. V poslední době se nám moc nedařilo. Dřív jsme dokázali otáčet zápasy, nyní nám to už nevychází.

S pokračující sezonou se týmy zlepšují v obranné hře a ve vlastním pásmu, jsou pozornější. My nechytíme začátek, jako v pátek proti Rangers, najednou prohráváme o dva, tři góly a už to nedotáhneme. To si nesmíme dovolit, to by na play off nemuselo stačit. Hledaly se taky možnosti, jak tým oživit, dodat mu jiskru. Trenér třeba na jeden zápas posadil Gostisbehera. To asi nikdo nečekal, ale myslím, že to pomohlo. Když jeden sedí, neznamená to konec světa, musí zvednout hlavu a makat dál. Ghost od té doby hraje úplně jinak.

Už mám za sebou taky první bitku, ještě k tomu v zápase s Tampou, což bylo docela pikantní. S J. T. Brownem se navíc dobře znám, rok jsme byli v Tampě sousedi a trávili spolu hodně času. Je to jeden z kluků, s nimiž jsem zadobře. Ale tohle přináší hokej. Člověk se s někým srazí a nezáleží, o koho jde, kdyby to byl brácha, nedopadlo by to jinak. Každý je tam za sebe a bojuje za svůj tým.

Na jednu stranu jsem byl rád, že J. T. našel tu odvahu ty rukavice shodit. Byla to moje vůbec první bitka za Flyers, tak jsem do ní dal, co jsem mohl. Nakonec jsem asi vyhrál, ale ten zápas pro nás bohužel nedopadl dobře. Asi bych byl raději za lepší výsledek než vyhranou bitku. Ještě předtím jsem se srazil s Callahanem a Brown se šel vyloženě porvat. Jsem rád, že to mám za sebou a že jsem to nezapomněl. Uvidíme, kdo přijde příště.

Dostal jsem nálepku hrubiána, s tím nic nenadělám. Ale jsem rád, že už se o mně nemluví jen jako o tvrďákovi. Tuhle mě chválili, jak mám dobré Corsi statistiky. Z osobního hlediska super, jinak moc spokojený nejsem, protože týmu se tolik nedaří, nevyhráváme, zbytečně ztrácíme body doma. Je ovšem pěkné slyšet chválu a jsem rád, že to někdo sleduje a taky mě trošku podpoří. Celou kariéru pracuju na tom, abych ukázal, že hokej hrát umím. A snad je vidět, že můžu podpořit tým i v ofenzivě a ne jen tím, že se na ledě budu srážet a mlátit.

Dvaadvacetiletý Anthony Stolarz při své premiéře v NHL pochytal 29 střel Calgary a zapsal výhru
Dvaadvacetiletý Anthony Stolarz při své premiéře v NHL pochytal 29 střel Calgary a zapsal výhru

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud