Richard Šíma
20. srpna 2017 • 12:10

Posily Baníku? Především Azackij musí přidat, rezervy má i zkušený Pazdera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se dvěma trumfy, dosud ukrývanými v rukávu, vyrukoval ostravský trenér Radim Kučera do duelu s Teplicemi. Do sestavy zařadil oba hráče, kteří jeho kádr posílili teprve nedávno. Ukrajinského stopera Oleksandra Azackého a zkušeného pravého beka Lukáše Pazderu. Co předvedli? Od obou se čeká víc. Od Azackého výrazně.



Oba hráči to měli o to složitější, že nastoupili do sestavy, která oproti předchozímu duelu se Slováckem prodělala hned čtyři změny. Kouč Radim Kučera po utkání, ve kterém Baník prohrával 0:2, pak vedl 3:2 a nakonec s Teplicemi uhrál plichtu 3:3, ostatně připustil, že změn možná bylo moc. Baník se v prvním poločase dlouho nemohl prosadit a jeho hra vázla hned od rozehrávky.

Právě tady se čekala větší kuráž od zkušeného Lukáše Pazdery. Balon ze své pravé strany často vracel stoperům. A když jej hrál dopředu, ve většině případů hledal delším pasem svého někdejšího zlínského spoluhráče Tomáše Poznara. Obvykle dobře stráženého. Pravda, Pazdera to měl o to složitější, že Tomáš Mičola operující na pravé straně před ním, nebyl půl hodiny ve hře. A probudila ho až přihrávka Milanu Barošovi do gólové šance. A střed pole si Teplice, mající v něm početní převahu, velmi dobře pokryly.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Teplice 3:3. Domácí otočili z 0:2 na 3:2, ale o výhru přišli v závěru
Video se připravuje ...

Když se Baník ve druhém poločase rozehrál k velkému výkonu, chytil se i Pazdera. On to byl, kdo si před prvním gólem Baníku nejdřív výborně pokryl míč před Rezkem a pak přes něj dokonce odcentroval De Azevedovi, jenž s nechtěnou Jeřábkovou pomocí vstřelil první gól Baníku. Kučera bude ovšem po Pazderovi logicky chtít, aby to byl on, kde ve chvíli, kdy se mužstvu nedaří, prokáže víc odvahy a pomůže hru Baníku rozhýbat. Dá se čekat, že čas bude v tomto ohledu exzlínskému hráči nakloněn.

Horší vystoupení má za sebou stoper Oleksander Azackij. Třiadvacetiletý Ukrajinec se nachomýtl ke všem třem gólům, které Baník dostal. Tomu prvnímu předcházela jeho špatná přihrávka levému bekovi Susovi, po níž se hosté dostali k akci, které skončila Rezkovou přesnou dorážkou.

U druhé teplické trefy prohrál před brankou klíčový souboj s Šušnjarem. A ani u gólu, který Baník inkasoval v 90. minutě, nepůsobil na malém vápně extra přesvědčivě. Azackij se po příchodu do Baníku nechal slyšet, že si bude muset na českou ligu, která je tvrdší než ta ukrajinská, zvyknout. Zlatá slova. Zrovna Teplice s urostlým Vaněčkem na hrotu jsou fyzicky velmi dobře disponovaným týmem. Ovšem podobně urostlých forvardů, jako je Vaněček, se v české lize vyskytuje dost a Azackij tedy brzy střetne s dalšími. Už by se tím neměl nechat zaskočit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud