Romana Barboříková
18. srpna 2016 • 05:00

Brazilci, takhle se tedy rozhodně nefandí! A už vůbec ne Lavilleniemu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tyčkař Renaud Lavillenie je zvyklý, že všude, kam přijede, ho vítají s otevřenou náručí. Vždyť mít světového rekordmana na jakémkoliv závodu, je čest, která se navíc i draze platí. Brazilští fanoušci mají ale zjevně k ponětí o fair play fandění tak daleko jako do Lavillenieho rodné Francie. Olympijský vítěz z Londýna často na závodech nepláče, a když, tak spíš dojetím. Brazilští fandové tak dokázali něco, co se zřejmě ještě nikomu nepovedlo.



A je docela zvláštní, že jim to prochází. Slogan „Fandíme slušně“, který známe z českých stadionů, si tady asi jen tak místo nenajde. Bučení nezaznívá jen na atletice při skoku o tyči. Téměř všichni, kteří soupeří s brazilským sportovcem, si ho vyslechnou. A můžou se snažit moderátoři, můžou se snažit samotní brazilští sportovci, nikdo je neuklidní. Přesvědčily se o tom třeba i české plážové volejbalistky, když hrály právě s domácími Brazilkami na Copacabaně.

Je pravda, že Lavillenie si úplně nepomohl k růstu popularity u Brazilců, když jejich chování přirovnal k tomu na olympiádě v Berlíně 1936. Chyba byla tedy na obou stranách, což si sám tyčkař brzy uvědomil a omluvil se. Nejde však jen o něj, Brazilci by se opravdu měli někde podívat, jak se fandí.

Stříbrný tyčkař Renaud Lavillenie byl zklamaný chováním brazilských fanoušků
Stříbrný tyčkař Renaud Lavillenie byl zklamaný chováním brazilských fanoušků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud