Romana Barboříková
19. února 2024 • 10:25

Úžasná atmosféra bez medailí. Naděje jsou, ale domácí MS bylo teď

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atmosféru, jaká byla po dva týdny ve Vysočina Areně, jsem mimo velké fotbalové stánky nikde nezažila. Když na stadion přijížděl někdo z domácích závodníků nebo se třeba Johannes Thingnes Bö či Julia Simonová řítili do cíle, neskutečný hukot byl slyšet hodně daleko. V tomto ohledu se výlet na biatlon fanouškům rozhodně vyplatil. A nebyli to jen čeští příznivci, nechyběla spousta norských, francouzských vlajek, občas i švédské, italské.



Jenže zatímco všichni zmiňovaní se dočkali medailových oslav, český divák tuto radost sdílet nemohl. Nejlepší deváté místo, co se týče závodů jednotlivců, v podání Markéty Davidové je po vystoupeních Gabriely Soukalové, Ondřeje Moravce a jejich generace pád dolů.

Generační obměna probíhá v mnoha sportech. Biatlonový fanda, který sledoval celou dosavadní sezonu, věděl, že v medaili může věřit, ale musela by se sejít spousta věcí, které do sebe dosud nezapadaly. Šampionát ukázal, že má český biatlon nadějné závodníky. Zaujala Tereza Voborníková (23 let), i po těžkém zranění se předvedl Tomáš Mikyska (24 let), který má obrovskou devízu ve své bezstarostnosti.

Jen by to chtělo, aby se v Novém Městě vrcholná akce jela až za dva tři roky.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud