Štěpán Filípek
21. dubna 2018 • 18:10

Kanga, to je hvězda i větroplach. Musí se vydat cestou á la Stoch

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle chlapík spolehlivě rozděluje lidi, což obvykle bývá úděl výjimečných. Guélor Kanga, zimní posila fotbalové Sparty z CZ Bělehrad, zkrátka ukazuje dvě tváře. V jedné se odráží nadstandardní hráč, jenž může rozhodnout zápas. Ve druhé fotbalový volnomyšlenkář či bohém, který si jede po svém. Aby na něm na Letné mohli trvale stavět coby špílmachrovi, musí ubrat zlozvyků a přidat na účelnosti.



Je jednoduché se na Kangu zaměřit a personifikovat jím počínání celé Sparty. Nelze ho totiž přehlédnout, od první minuty poutá pozornost. Svým rozevlátým stylem, který může i nespravedlivě působit dojmem laxnosti či lehkomyslnosti, tím, jak si říká o míč, jak často ho také má na kopačkách, co s ním provádí – i jak výraznými gesty komunikuje se spoluhráči (obvykle je posílá do patřičných míst – myšleno prostorů, kam si mají naběhnout).

Možná byl tak trochu i obětním beránkem remízových selhání a dostal podle informací deníku Sport individuální pokutu za výkon v Teplicích.

Páteční výhra 2:0 nad Jabloncem přesně ukázala jeho přednosti i nedostatky. Legionář z Gabonu znovu ukázal, že s míčem toho umí hodně. Že je výborně technicky vybavený, vyniká obratností.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud