Štěpán Filípek
23. března 2020 • 18:20

Slavia by měla na Nezmara dát. I když se jeho porážka zdá neodvratná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jako mít nablýskanou kapotu, nohu na plynu a užívat si parádní jízdu po rozdrkocaných tuzemských cestách i luxusních evropských dálnicích. Ale taky nebrat ohled na palubní počítač, jemuž blikají varovné kontrolky… a občas vynechá, protože si ho řidič nevšímá. Takový dojem budí dění v pražské Slavii a působení Jana Nezmara, který se vymezil vůči stylu, jakým je řízena. Sám tak znovu ukázal na vážný problém, jejž se klubové vedení snaží retušovat. Místo toho by ho ale mělo rázně vyřešit – pokud věci nezašly příliš daleko.



Nynější viceprezident pro sport, jak jeho novou funkci vymezil slávistický boss Jaroslav Tvrdík, už dříve naznačoval, že ve Slavii nejde zdaleka vše podle jeho představ. A několikrát se kvůli tomu odhodlal k hrozbě výpovědí. Naposledy ji podal loni po posledním ligovém kole coby člen představenstva. Nestáhl ji a jeden čas byl bez smlouvy, než se dohodl na pokračování v jiné, užší roli. Oproštěn od mnoha závazků – a také patřičné odpovědnosti. To je stručný výčet fakt.

Nyní o vnitřním napětí nejkonkrétněji promluvil v rozhovoru pro deník Právo. A potvrdil to, co psal deník Sport i jiná média. Nehledě na to, že slávistický trenér Jindřich Trpišovský celou zimu mluvil o tom, jak by nechtěl, aby Nezmar klub opustil a jaká by to byla rána. Tvrdík přitom vše bagatelizoval, odváděl pozornost a nepodával (úplný) popis reality. Často jde o „slovíčka“, ale když se žongly s nimi nasčítají, má to neblahý dopad.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud