Štěpán Filípek
2. září 2021 • 16:33

Zkouška pevnosti dvojité značky JT. Nejde o to, že Slavia prodává, ale jak

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ ŠTĚPÁNA FILÍPKA | Rozkolísanou, neuspořádanou, pozornost tříštící zastihl start sezony pražskou Slavii. A last minute přestupy Abdallaha Simy a Davida Zimy do toho zapadly, byť zároveň přinášejí větší klid a (na čas) jistotu. Protože ač se boss Jaroslav Tvrdík diví, proč se i z řad fanoušků ozývají pochybnosti či brblání, najdou se pro ně důvody.



Jedním z nich je to, že se Tvrdíkovi vrací velikášské výroky, které s gustem pronáší – a bohužel pro něj si je někdo pamatuje. Nyní se ozývá echo hned dvou. Jednoho o „povinné“ dvouletce každého nového hráče v klubu (pokud ten neurčí jinak). Druhého o tom, že Slavia eviduje nabídky na Simu až za 25 milionů eur a že ho pod dvacet (tj. půl miliardy korun) neprodá. A prodala…

K předplatnému iSport Premium nyní získejte sportovní balíčky O2 TV>>>

Tyhle rozpory nepovažuji za zásadní problém, jen si Tvrdík stále neuvědomuje, jaký dopad jeho slova mají. Pokud je tedy bereme zcela vážně, nikoli v symbolické rovině nebo coby obchodní taktiku. Jinými slovy: Tvrdík se chytá do pasti kategorických tvrzení, jejichž naplnění není ve fotbalovém světě zaručené či reálné. A proto se i transfery zdají nouzovým finančním SOS.

Na závadu není to, že Slavia prodává hráče – to je pro český klub přirozené. Potíž však už může být v tom, kdy, koho, jak.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud