Theodor Gebre Selassie
18. června 2012 • 19:55

Nebojím se, že ze mě Ronaldo udělá blbce

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asi byste čekali, že popíšu oslavy postupu ze skupiny. Jenže já byl zase na dopingu... Takže v kabině jsem si nic neužil, akorát na hřišti. Tentokrát jsem ale na kontrole už aspoň věděl, že si musím dát pivo, aby to šlo rychleji.



Na hotel jsem se dostal až později s Tomášem Hübschmanem autem, takže jsme propásli přivítání od fanoušků a taky to, jak se pak v Českém domě zpívala s cimbálovkou hymna. To mě dost mrzelo – ale určitě bych to nevyměnil za to, že jsme zápas s Polskem zvládli.

ONLINE rozhovor s Theem Gebre Selassiem v úterý od 14:00 zde »

Většina kluků měla s sebou manželky nebo přítelkyně, já taky. Oslavy proběhly v pohodě, každý měl dvě tři malá piva.

Byli jsme unavení a stejně se tam nikdo nemohl opíjet, byla by ostuda. Pobavili jsme se tam s pár lidmi a pak jsme šli zpátky na hotel. Když hrajete takhle pozdě večer, nevydržíte slavit moc dlouho, ani kdybyste chtěli.

V neděli jsem koukal na Portugalsko s Holandskem. Portugalci hráli dobře, ale bylo to hodně ovlivněné tím, že Holanďani museli hrát dopředu. Otevřeli to, hráli nahoru – dolů jako my s Ruskem. Když má jejich soupeř takovou kvalitu v přechodové fázi, je to smrtící.

Neměl jsem žádné speciální přání, takže mi nevadí ani to, že máme Portugalce. Těším se na to, kdo by se netěšil na čtvrtfinále mistrovství Evropy?

Jsem zvědavý, jak zvládnu souboje s Cristianem Ronaldem, které mě asi čekají. I on je jen člověk a může mít špatné zápasy. Nedá přece pokaždé dva góly.

Jak ho budeme bránit? Asi by se nemělo stávat, že poběží do rozhozené obrany, musíme být vzadu konsolidovaní, jinak ho budeme nahánět.

Theo Gebre Selassie v půvabném doprovodu
Theo Gebre Selassie v půvabném doprovodu

V zápase proti Holandsku jsem si všiml toho jeho triku, jak si zpracoval balon a hned si ho klepl do směru běhu. Nejsem si ale jistý, jestli to takhle chtěl.

Samozřejmě že když to tak udělá, zareaguje na to rychleji než obránce, a ten pak vypadá jako blbec. Ale nebojím se, že by udělal blbce ze mě. Nemám co ztratit, a i kdyby mě obešel, nebudu první ani poslední.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud