Tomáš Hertl
10. dubna 2017 • 21:40

Škoda, že Sobotka nešel k nám, klub měl zájem. Neúčast na ZOH každého mrzí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdravím vás ze San Jose, kde už všechno směřuje ke vstupu do Stanley Cupu. Ale začnu Vláďou Sobotkou, zprávou, která mě dost překvapila, protože jsem vůbec netušil, že je možné dohrát po sezoně KHL zbytek ročníku tady za mořem. Hlavně jsem však hrozně rád, že se do NHL vrací.



Škoda jen, že nejde k nám do San Jose, protože Sharks o něj projevovali velký zájem. A dlouhodobý. Na Sobína se mě ptali nejednou, jeho jméno se tu hodně skloňovalo, náš generální manažer chtěl o něm vědět co nejvíc. A já se tomu nedivím.

Vláďa je výborný centr, zvládne odehrát všechny role, pro St. Louis bude ve Stanley Cupu velmi důležitým hráčem. Líbilo by se mi, kdybych si proti němu aspoň mohl zahrát, když už nedopadl jeho příchod do Sharks. Každopádně mu přeju, ať se mu tady daří, náš společný agent Robert Spálenka odvedl v jeho návratu sem kus práce. Ale jak říkám, je mi to trochu líto, aspoň bych tu měl po čase znovu českého parťáka.

Takhle se potkávám s našima klukama jen při zápasech nebo na delším tripu, kdy den před utkáním zajdeme na večeři a všechno probereme. Bývá to vždycky příjemný čas, v téhle sezoně jsem si sedl například s Mrázičem, Dimou Jaškinem, Vrbičem a Hanzim, byli jsme i s Plekym, potom s Vorasem a Gudym. Držíme tady při sobě, což je fajn.

Jinak jsem už strašně natěšený na play off, o to víc, že jsem v sezoně dost zápasů musel vynechat. Poslední utkání základní části jsem nehrál kvůli drobnému poranění v dolní části těla, ale na první kolo bych měl být fit. Teď teprve nám vlastně začne sezona.

Loni se nám podařilo dojít až do finále, byl to pro mě neskutečný zážitek, není nic krásnějšího, než postupovat kolo za kolem. I když nás v týmu trápí zranění, jdeme do Stanley Cupu s nejvyššími cíli. Víme, že to bude hrozně těžké od prvního zápasu, jako loni, kdy nás Nashville potrápil ze všech nejvíc, daleko víc než třeba Los Angeles, které jsme přejeli. Ukazuje se, že play off maže veškeré předchozí zápasy a statistiky, jede se úplně od začátku, nemá cenu řešit, na koho je lepší jít a koho radši nedostat. Musíme být semknutí a všichni makat, to je jediná cesta.

Neúčast na ZOH? Věřím, že to není poslední rozhodnutí

Šanci určitě máme, i když jsme si letos prošli určitou krizí, trápila nás hra speciálních týmů. Zrovna před rokem jsme díky přesilovkám a oslabením došli daleko, jsou to naprosto zásadní věci, letos to však není ono. Ale věříme právě v restart s nástupem Stanley Cupu.

Ten máme všichni v hlavách, z kabiny už pomalu odeznívají všechny komentáře k rozhodnutí ligy nejet na olympiádu do Koreje. Můžu říct, že každého to hrozně mrzí, nejvíc pak ty, kteří se Her ještě nezúčastnili, jako třeba já. Pro hokej je to obrovská škoda, neznám jediného hráče, který by olympiádu odmítl.

U nás v týmu to každý ohodnotil negativně, včetně kluků, kteří už největší možný turnaj absolvovali. Z mého pohledu zimní olympiádu dělá hlavně hokej, pro všechny velká událost. Jasně, NHL se vrátila ke Světovému poháru, ovšem Hry jsou ještě výš.

Já už kvůli zranění přišel o olympiádu v Soči, pak o World Cup a teď další Hry v tahu. Věřím, že to pořád nemusí být konečné rozhodnutí, ale teď už o tom přemýšlet nemá nikdo čas, všichni potřebují energii na play off. My hráči s tím zákazem stejně těžko něco uděláme, rozhoduje se nahoře. NHL je tvrdý byznys, řada výluk o tom podává jasný důkaz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud