Tomáš Hertl
14. listopadu 2017 • 21:00

Mamka přivezla cukroví a hned jsem dal gól. Budu si ho asi muset dávkovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Musím říct, že se mi v sobotu pořádně ulevilo. Konečně mi to tam spadlo, proti Vancouveru to byl od nás velmi dobrý zápas. Vyhrát 5:0 je vždycky super. Upřímně, jsem za to fakt rád. Nějakou dobu jsem se nemohl trefit, ačkoliv šancí a střel bylo dost. Nebylo to příjemné.



Tohle sice byla trošku haluz, ale na tom ve finále vůbec nesejde. Pro nás jsou to navíc hodně důležité body, byl to dobrý týmový výkon. Přesně tohle potřebujeme, oni jsou naším soupeřem v Pacifické divizi a v tabulce jsme hned u sebe.

Osobně si na Canucks docela věřím. Potkáváme se často a mně už se podařilo jim nějaké góly dát. Každý má mužstva, proti kterým hraje radši, má to v hlavě. Pro mě jsou to oni. Naopak samozřejmě taky máte protivníky, na které se můžete připravit, jak chcete, a nic.

Nicméně za svoji formu vděčím hlavně návštěvě z Česka. Přijela mamka s babičkami a přivezly mi vánoční cukroví.

Je to trochu s předstihem, takže jsme část dali zamrazit, aby zbylo i na Štědrý den. Část už jsem ale ochutnal, takže z toho je ta sladká forma. Budu si to asi muset teď pravidelně dávkovat, aby mi to vydrželo co nejdéle. Potřeboval bych nějakou bodovou sérii, protože to se pak člověku hraje úplně jinak. Když se daří, tak se daří, a v NHL to platí dvojnásob.

Ostatně jsme se o tom teď přesvědčili v utkání s Tampou Bay. Z posledních šesti zápasů jsme prohráli jeden. Právě s nimi. 1:5. Opravdu mají teď v lize asi nejlepší fazonu, dokázali vyhrát i proti Los Angeles, což byl takový ukazatel rozložení sil.

Proti Vancouveru si Hertl připsal 1+1 a pomohl San Jose k výhře
Proti Vancouveru si Hertl připsal 1+1 a pomohl San Jose k výhře

Hlavně dvojice Steven Stamkos, Nikita Kučerov hraje skvěle. Vždyť Kučerov má skoro gól na zápas, už jich dal šestnáct. A Stamkos je ještě o bod před ním, vede produktivitu soutěže. To je přesně to, o čem mluvím. Jsou rozjetí a těžko je někdo chytá.

Když se ještě vrátím do naší kabiny, tak hodně lidí se ptá na Brenta Burnse. V minulém ročníku měl 29 gólů a teď ne a ne se prosadit. Příjemné to pro něj určitě není, ale zlomí to. Vidím ho pracovat každý den, má snad nejvíc střel ze všech. Zase to přijde.

Když se dostanete do takovéhle momentální krize, moc se vám o tom samozřejmě mluvit nechce. Takže to není tak, že bychom za ním v kabině chodili a nějak se to snažili rozebírat. Spíš se navzájem povzbudíme, nikdo to nezdůrazňuje.

Taky jsem sledoval zápasy NHL v Evropě. Musel to být pro kluky ze Švédska obrovský zážitek, tohle je sen každého ukázat se doma. Líbilo by se mi to strašně moc. Taky se to tu pořád snažím nadhodit, ale my to asi máme blíž do té Číny…

Uvidíme, co vedení soutěže vymyslí dál. Třeba se to jednou povede, ale asi by chtěli do Prahy tým s více než jedním Čechem. Takže mi nezbude nic jiného, než doufat, že se rodina a kamarádi přijedou podívat sem za mnou. Což jezdí a je to fajn.

Každopádně si dovedu představit, že vidět NHL na vlastní oči je sen pro spoustu malých kluků. Měl jsem to stejně. Pak je ještě větší motivace pracovat na tom, abyste se stali její součástí. V tomhle mohou podobné akce hodně pomoci.

Ale že by vznikala nějaká divize za oceánem, to si nemyslím. Přece jen ten časový posun je dost výrazný, obzvlášť třeba k nám do Kalifornie. Vím, jak to mám po návratech z léta. Vždycky mi pár dní trvá, než se všechno srovná.

Uvidíme, co NHL vymyslí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud