Tomáš Hertl
Premium
14. února 2022 • 14:00

Pearl Harbor na vás dýchne. Na McDavida musíte jinak, přestup neřeším

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ TOMÁŠE HERTLA Měli jsme kliku, že se nám kvůli covidu moc utkání neodkládalo. Takže v původně naplánované olympijské pauze nebylo tolik dohrávek, mezi zápasy jsme měli 13 dní pauzu. První duel hrajeme teď v pondělí s Edmontonem. Využili jsme volno a na týden vyrazili na dovolenou i s malým na Havaj. Poprvé jsme jeli ve třech, bylo to skvělý.



Nevím, jestli bych řekl, že jsem si úplně odpočinul, protože pořád lítáte za malým. Ale to si dělám srandu, stojí to za to. Hlava mi od hokeje určitě vypnula. Asi vás napadne, proč jezdíme za teplem, když v San Jose taky není zrovna zima. Jo, teď poslední dva dny je hezky, jenže normálně u nás teplota padá taky, večery a rána chladný. To na Havaji je 28 stupňů stabilně a hlavně teplé moře, které mám rád. Voda je hrozně relaxační. Odpočinul jsem si.

S manželkou vždycky chceme i něco poznat, tak jsme vyrazili i do Pearl Harboru. Byli jsme i na válečné lodi Missouri, viděli letiště, procházeli si všechny možné věci spojené s druhou světovou válkou. Neváleli jsme se jenom u moře, snažili jsme se být hodně akční.

A musím potvrdit, že tam na vás historie opravdu vyloženě dopadne, místo má velkou sílu. Díváte se na všechny ty pomníky, pod vodou je loď Arizona, procházíte muzea, vidíte, odkud byly vedeny japonské nálety... Až z toho mrazí. Máte nějakou výšku a pak si zalezete do ponorky. Vůbec si neumím představit, že v ní někdo fungoval. Navíc existovala velká pravděpodobnost, že tam zemřete.

Tomáš Hertl proti LA čtyřikrát asistoval
Tomáš Hertl proti LA čtyřikrát asistoval

Myslím, že je dobré si tohle připomínat. Ať odkaz lidí, kteří ve druhé světové válce bojovali, nikdy nezmizí. Byl to silný zážitek, rád se zajímám o jiné věci než jen o hokej. Ale radši se otočíme zpátky k NHL, to je přece jen veselejší téma.

Hodně se těším na pondělí, až zase začneme, po přestávce jsem se vždycky cítil dobře. Teď nám to opravdu začne, za dva a půl měsíce musíme stihnout 36 zápasů. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud