Tomáš Podvín
21. července 2016 • 21:46

Slávista Van Kessel ukázal, jak ho využít. Akce zakončovat, ne tvořit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Gino van Kessel má za sebou premiéru v dresu Slavie jako hrom. Nizozemec v utkání s Levadií Tallinn (2:0) na první gól přihrál, druhý sám dal a výrazně tak pomohl k postupu do 3. předkola Evropské ligy. Přesto by nemělo zapadnout, že v určitých činnostech se na hřišti trápil. Hned jeho debut ve Slavii jasně ukázal: Van Kessel by měl akce zakončovat, ne je tvořit.



Van Kessel hned v prvním zápase potvrdil pověst, která ho předcházela. Ukázal, že v rychlosti se mu skutečně vyrovná málokdo. Navíc byl hodně aktivní, nebál se hrát. Zároveň měl ale problémy v soubojích jeden na jednoho, často byl hodně zbrklý.

Nejlepší byl ve chvíli, kdy si hru nekomplikoval. Když si bránícího hráče jednoduše obhodil, když si pomohl klidně snadnou přihrávkou a hned zase naběhl. Prostě když dal na první myšlenku.

Naopak při složitějších průnicích či pasech za obranu příliš úspěšný nebyl. Pro obránce většinou nebylo problémem odhadnout, kam se chystá s míčem vyrazit. Několik přihrávek zase nenašlo cíl.

Van Kessel tím naznačil, kde by ho měla Slavia využívat nejvíce. Přestože se podle vlastních slov cítí na křídle pohodlně, lepší bude určitě blíže u branky. Dostat míč za obranu, utéct a zakončit. To má rád. Ostatně dát 17 gólů ve slovenské lize není jen tak.

Pokud experti, kteří znali Van Kessela ze Slovenska, předpovídali, že co se týká kliček, v české lize neoslní, nezapomněli dodat, že v zakončení je skutečně vynikající. I to stačil v prvním utkání za Slavii potvrdit. V klíčové situaci nezaváhal a poslal míč hlavou do sítě.

Na velká hodnocení a rozbory je ještě brzy, vždyť Van Kessel absolvoval v pražském klubu jen pár tréninků. Zároveň ale ukázal, že ani přes vysokou přestupovou částku nemůže být považovaný za spasitele. Na druhou stranu, to nemusí být v českých podmínkách na škodu…

Van Kessel je ve svých 23 letech jednoznačně fotbalistou se zajímavým potenciálem. Ten se každopádně musí správně využít.

Van Kessel se prosadil i sám a Slavia vede 2:0
Video se připravuje ...

Gól Slavie na 1:0 proti Lavadii Tallinn. Střílel Škoda, přihrál mu Van Kessel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud