Tomáš Podvín
18. prosince 2016 • 19:36

Ronaldo vystřílel Realu titul z MS klubů. Hlavní síla šampionů je ale za ním

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid dál vylepšuje svou vlastní historii. Nejenže dokázal vyhrát MS klubů, ale zároveň neprohrál už 37. soutěžní zápas v řadě. V roce 2016 padla Zidanova parta jen dvakrát (doma Atético 0:1, venku Wolfsburg 0:2). Není divu, že tváří velkého úspěchu je gólová mašina Cristiano Ronaldo. Ta největší síla současného Realu se ale skrývá za ním.



Ronaldo se stal prvním hráčem, který dokázal ve finále MS klubů nastřílet hattrick. V jednom týdnu se mu podařilo získat Zlatý míč, vstřelit svůj 500. gól v kariéře a ještě takto zazářit ve finále. „Je to úžasné, chtěl bych moc poděkovat celému týmu,“ řekl po úspěchu Portugalec.

Tím to Ronaldo přesně trefil. Moc dobře ví, že se svým stylem hry je životně závislý na spoluhráčích, kteří ho do šancí posílají a často ho hledají i na úkor ostatních. Jinými slovy – mít ve svém středu ryzího kanonýra je dar, ale mít pro něj dostatečnou podporu je klíčový základ. A Real ho má.

Ta vůbec největší síla Realu se totiž v tuto chvíli skrývá ve středu pole. Defenzivní Casemiro dokáže i největší hvězdy soupeře přivádět k šílenství, získá velké množství míčů, které pak dokáže jednoduše rozdělit. Luka Modrič a Toni Kroos pak patří k malé skupině hráčů, kteří umí vlastně všechno.

Oba mají jeden vzácný dar, kterým se může pochlubit už jen pár fotbalistů na celém světě. Skoro v každé situaci se zachovají správně. Ví, kdy si mohou dovolit kličku a kdy naopak neriskovat. Vycítí, kdy je potřeba hru zrychlit a kdy zase zklidnit. Mají prostě pro hru cit. A mít takové hráče v týmu hned dva? To je luxus, který kromě Realu nikdo jiný nemá.

Důležité pro madridský klub také je, že nestojí jen na této trojici. Ostatně Casemiro, Modrič i Kroos už si v této sezoně prošli zraněním. Jenže Real má ještě na lavičce Matea Kovačiče, který se v této sezoně rozehrál do skvělé formy, či Isca, jež je zárukou kvalitních výkonů. A k tomu si přičtěte mladého Marca Asensia a ofenzivního Jamese Rodrígueze.

Není divu, že Ronaldo své spoluhráče chválí. Moc dobře ví, že má za sebou obrovskou sílu. Sílu, kterou momentálně nemá žádný jiný tým na světě. A právě proto se Real může chlubit tím, že už 37 zápasů nenašel přemožitele, přestože zdaleka ne vždy předvedl ideální výkon.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud