Tomáš Podvín
29. července 2017 • 22:03

Slavia ukázala sílu na papíře. Na hřišti to ale vázlo a klíčové opory chyběly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý si dovolil pro ligové utkání proti Teplicím oproti předkolu Ligy mistrů s BATE hned sedm změn v základní sestavě. Přesto působili domácí na papíře velice silně, většina musí tak široký kádr „sešívaným“ tiše závidět. Jenže na hřišti to zdaleka tak růžové nebylo.



Sedm změn se nečekalo, přesto byla Slavia před zápasem s Teplicemi určitě favoritem. I když jen na lavičce zůstali kanonýr Milan Škoda , portugalský šikula Danny či silák Michael Ngadeu a jeden z nejlepších stoperů Simon Deli odpočíval úplně, sestava domácích budila respekt.

Uznejte sami, zkušený Jiří Bílek, jedna z hvězdných posil Halil Altintop, reprezentant Jaromír Zmrhal či střelec Muris Mešanovič… Právě na pohled silná sestava ukázala, že má Slavia v současné chvíli opravdu kvalitní a hodně široký kádr. V podstatě by dala dohromady dvě jedenáctky.

Ovšem proti Teplicím se slávisté nepředvedli. Sice šli brzy do vedení, ale pak se o něj celý zápas klepali. Domácím moc nefungovala kombinace, hráči mnohokrát zcela zbytečně kazili. V obraně se pak objevovala okénka až příliš často. Teplice měly mnoho šancí na srovnání a remíza by byla jednoznačně zaslouženějším výsledkem. Tohle nebyl výkon hodný mistra.

Samozřejmě, Slavia má tři body a často se říká, že takto vydřené jsou ještě důležitější, než když se všechno daří. Ale slabý výkon je pro „sešívané“ velkým varováním. Takhle by to nešlo. A hlavně, někteří hráči vůbec nevyužili svou šanci říct si o sestavu i pro nejdůležitější zápasy.

Nejvíce snad bil do očí výkon hvězdné posily Halila Altintopa, který zatím navázal na nevýraznou přípravu. Respektovaný fotbalista sice utkání z penalty rozhodl, ale jinak týmu moc nepomohl. Až příliš často kazil, jednou dokonce nabídl Teplicím úplně zbytečně nadějný protiútok. Mnohokrát pak mohl řešit situaci lépe na útočné polovině. Hře Slavie moc nedal.

Nepomohl si například ani útočník Muris Mešanovič, který je ve Slavii dlouhodobě ve stínu Milana Škody. Zápas s Teplicemi naznačil proč. Bosenský forvard to měl na hrotu mnohdy těžké a tradičně se pral, ale pro soupeře neznamenal permanentní nebezpečí. A to nejhorší, skoro se nedostal do zakončení. Tohle bylo málo.

Křídla Ruslan Mingazov a Jaromír Zmrhal pak předvedla během zápasu dobré okamžiky, ale rovněž dlouhé pasáže, ve kterých nebyla vůbec vidět. Nechyběla bojovnost a snaha, ale kvalita občas ano. Například centry se ani jednomu ze zmíněné dvojice nedařily.

Trenéru Jaroslavu Šilhavému se tak ukázalo, že i když má pod rukama široký a na papíře velmi kvalitní kádr, v klíčových chvílích bude potřebovat hlavně své opory. Hráče, kteří dokážou být rozdíloví. Aneb Simon Deli, Josef Hušbauer či Milan Škoda jsou momentálně nenahraditelní.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud