Tomáš Radotínský
3. května 2019 • 16:00

Vyhrát poslední zápas… Nadstavba je stvořená pro Dominátory

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou za čas se vždycky vracím k autobiografii Dominika Haška Chytám svůj život. V paměti mi utkvělo přání vyjádřené ve větě: Vyhrát poslední zápas. V hokeji bývá význam závěrečného utkání celé sezony samozřejmě stěžejní. Na konci play off je jeden vítěz, který ovládne rozhodující přímý souboj a opájí se titulem. Často jsem s hokejovými kolegy diskutoval o tom, že fotbalu tenhle náboj spojený s bezprostřední a spontánní radostí z úspěchu schází.



Stávalo se, že si šampion pojistil prvenství s velkým předstihem a v ligovém finiši nebylo oč hrát. Občas dokonce ani nemohla propuknout mistrovská euforie přímo na hřišti. Do karet totiž vedoucímu mužstvu nahrály výsledky ostatních konkurentů, a tak se slavilo doma u televize. Tohle může aspoň částečně změnit nadstavba, která poprvé v historii mění formát české FORTUNA:LIGY a s ním i televizní vysílání na O2 TV.

Sice se ve skupině o titul nebude hrát vyřazovacím způsobem, ale zato se utkají ti opravdu nejlepší s nejlepšími. Čeká nás tedy skutečný vrchol sezony, a nikoli selanka favoritů proti outsiderům, kteří už kolikrát ani neměli potřebnou motivaci. Bodové rozdíly v tabulce se mohou rychle smazat a vše tak bude otevřené třeba až do cílové rovinky.

Už víkendové úvodní kolo hodně napoví. Když Slavia zakopne v Liberci, který ji v poslední době pravidelně obírá o body, může se její ještě nedávno celkem pohodlný bodový polštář povážlivě smrsknout. A pak přijede do Edenu obhájce trofeje z Plzně. To slibuje další dramatickou zápletku téhle fotbalové detektivky. Dost možná se jméno „vraha“ dozvíme až úplně na poslední stránce.

V závěrečném kole se při tom bude hrát pražské derby Slavia-Sparta. Dovedete si představit, že Letenští svému věčnému rivalovi jen tak věnují pohár pro mistra, i když už třeba budou mít jistou třetí příčku? Já ne, i když mají sparťané svých problémů dost. Je možné, že slávisté tentokrát skutečně budou stát před úkolem hodným slavného Dominátora: Vyhrát poslední zápas.

Autor je komentátorem O2 TV Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud