13. září 2012 • 06:08

Reprezentační struna se napíná, Stínadla se bouřila. Co s tím?

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postupem do čtvrtfinále EURO se napjatý vztah fanoušků s reprezentací a jejím trenérem Michalem Bílkem hodně zklidnil. Národní tým si částečně znovu získal příznivce na svou stranu. Po první totálně odfláknuté první půli v přátelském duelu s Finskem se ale tribunami na teplických Stínadlech znovu ozval pískot. Oprávněně?



Ano. Uznal to i kouč. On sám si dobře uvědomuje, že jeho svěřenci naprosto zbytečně ztrácejí kredit, který během pobytu v Polsku a na Ukrajině pracně získával.

Přesto věří, že se fanoušci od týmu neodvrátí a poženou jej ve zbylých dvou podzimních duelech kvalifikace mistrovství světa s Maltou a Bulharskem k potřebným šesti bodům. Přesto je cítit, že se struna opět napíná.

Bezprostředně po Finsku dorazil kouč mezi novináře a bylo vidět, že to v něm vře. Nezvykle kriticky se pustil do svých svěřenců.

„Nemáme nárok přistoupit k tomu jako teď,“ přiznal otevřeně. O více jak dvanáct hodin později na tiskové konferenci působil o poznání klidněji, vyrovnaně.

Emoce přes noc vyprchaly a trenér Bílek odpovídal podle očekávání. Žádné velké pecky, rázná kritika či emotivní výstupy. Pokud byl stále hodně naštvaný, pečlivě a úspěšně v sobě tenhle pocit skrýval.

Možná chtěl uklidnit situaci a uchránit tým od poprasku. Pokud to je cílené a výsledkem bude šest bodů do kvalifikační tabulky, nemám nic proti. Všechno ostatní je ale obrovský průšvih.

A pak už se bouřka za žádná slova neschová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud