Vladimír Vůjtek
30. dubna 2018 • 18:00

Nominace na MS? "Akci Hrachovina" nechápu, medaile visí hodně vysoko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dívám se na nominaci českého týmu pro mistrovství světa a začnu od brankářů. Musím říct, že trošku nechápu Hrachovinu. Nic proti němu nemám, ve Finsku chytá dobře, ale přece jenom, celý rok s reprezentací jezdil Bartošák. Neznám důvod, proč tam není pro mistrovství světa. Možná už měl po vyřazení z kádru něco jiného v plánu? Nevím, jaká byla Bartošákova pozice, jak to s trenéry řešili, jak to vypadalo, když jej poslali domů. To skutečně nevím. Ale zdá se mi to podivné.



Že nechtěl být Furch v roli trojky, to chápu. Když jsem byl u národního mužstva, stalo se mi to samé s Kovářem. Brankář, který už byl v repre jako jednička nebo dvojka a teď by měl být trojka?

To je pro něj lepší se připravit na další sezonu a tuhle roli dát nějakému novému brankáři. Je to post vyloženě tréninkového gólmana a kdyby se náhodou něco stalo. V tomto Furchovo rozhodnutí chápu. Má logiku.

Francouz a Furch chytali v národním mužstvu stabilně tři roky a vždycky patřili k oporám. Během přípravy se k nim připojil David Rittich. Toho jsem měl také na reprezentačním soustředění než odjel do Ameriky.

Chytnou se v Americe a na MS už je nevidíme

Mladý kluk, vysoký, vypracoval se, je to brankář dnešní doby. V přípravných zápasech to potvrdil, chytal velice dobře. Je to pak složité pro trenéry, protože velké rozdíly mezi gólmany nejsou. Takže ano, souhlasím s tím, aby byl Rittich v národním týmu. Ale jak říkám, je zvláštní, že trojka je najednou z ničeho nic dosud přehlížený Hrachovina.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud