Vladimír Vůjtek
1. listopadu 2018 • 16:34

Koukalův zkrat nechápu, je to seriózní kluk. Určitě se to nebude opakovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viděl jsem zkrat Petra Koukala proti Spartě. A pořád to nechápu. Petra znám, je velice seriózní kluk, vůbec mi to na něj nesedí. Musela tam být nějaká frustrace. V každém případě to byl zákrok, který absolutně nepatří do hokeje. Petr nikdy nebyl zákeřný hráč, neunesl to. Vůbec nevím, z čeho to mohlo vzniknout, ale i velice seriozním hráčům někdy nervy rupnou. Jedno je jasné, tohle se u něj určitě nebude opakovat.



Že mu za to v hradeckém Mountfieldu odebrali kapitánské céčko, to je věc klubu. Záleží na nich, jak si to vyhodnotí. Pravda je, že kapitán by měl jít příkladem, v tomhle určitě. A odebrat céčko je jedna z možností, jakou může šéf klubu udělat. Dát jasně najevo, že něco takového nebude tolerovat. Ze sportovního hlediska je to velice kladné rozhodnutí.

Může to pomoct i Petrovi. Spadne z něj kousek tlaku. Já osobně kapitánské céčko nepřeceňuju, ale hráč s ním má přece jen trošku větší zodpovědnost za mužstvo, za jeho vystupování. Možná i z toho pramenila Petrova frustrace. Že se mu až tak nedařilo a zodpovědnost na kapitánovi je dvojnásobná. Teď se může soustředit čistě sám na sebe.

Velkým překvapením pro mě jsou i Karlovy Vary. Tohle asi nečekal nikdo, že udělají šest zápasů po sobě bez ztráty bodu! To už ukazuje na velkou kvalitu týmu. Povedlo se jim dát dohromady dobrou partu, jsou na vlně a drží se. Hrají poctivý hokej, mají pár zkušených borců, ti tmelí partu a jsou schopni dát i gól, rozhodnout.

Mountfield HK - Sparta: Kiks kapitána Hradce! Koukal sekl sparťana Dvořáka do nohy. Dostal trest do konce utkání
Video se připravuje ...

Příkladem v tom je Václav Skuhravý . Přiznám se, jeho výkony mě překvapují (6+2). Že je pořád schopný hrát na takové úrovni. Energie se nakopla výhrou s Vítkovicemi (5:2). Před tím sice také hrála vcelku dobrý hokej, ale byla dost bezzubá. Trenér hráče podržel, pořád věřil, že mančaft na to má a je schopný konkurence v lize. S Vítkovicemi se chytili a měli pak až senzační výsledky. Dostali sebedůvěru. přivykli tempu extraligy a šlapou.

Drží je i brankář. Filip Novotný byl od mládí talent, pořád se čekalo, kdy ten talent prodá a začne být suverénní. Předpoklady na to měl od raného věku, teď už je začal zúročovat. Už je zkušený, je schopný mužstvo podržet.

Jeho tátu Marka jsem měl nějaký čas v Třinci. Těžko se porovnávají, ale geny tam určitě jsou. Navíc mu otec umí dobře poradit. Kluci tyhle rady berou kolikrát lépe, než od trenérů. Když teda tátové radí dobře, když jsou rozumní a radí pozitivně. V takovém případě si z toho mladý může hodně vzít. U Filipa to evidentně funguje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud