Zdeněk Janda
7. dubna 2011 • 19:00

Blog o nabídce Omsku: Trenére, jděte do toho!

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ZDENĚK JANDA - Tak kdy, když ne teď? Hokejový kouč Vladimír Růžička dostal pohádkový návrh kontraktu od Omsku. Tříletá smlouva, která je už jen z finančního hlediska bombastická, těžko odolatelná.



A k tomu další lákadla: Možnost vést Jaromíra Jágra, s nímž mu spolupráce vždycky mimořádně klapala, mít obrovský vliv na podobu kádru, vyzkoušet si druhou nejlepší ligu na světě, vypadnout z českého stereotypu, v němž už vyhrál, co se dalo.

Každý chlap je ješitný, každého přeci láká všem ukázat, jak je dobrý... I tohle musí Růžičku vábit.

Přesto váhá, jestli do toho jít. Leckdo kroutí hlavou, nechápe ho. Na co, proboha, čeká? říká se v hokejovém zákulisí. V minulosti nejúspěšnější český kouč nabídky z KHL odmítl. Ale žádná nebyla tak (nejen finančně) lákavá.

Troufám si říct, že takhle velkorysá nabídka už se nebude opakovat. Pomineme-li, že by třeba „Růžu“ lanařil někdo z NHL, což ale tak reálné není.

Teď má reálnou šanci na stole. Možná životní. Chápu, že je pro něj Slavia vším, že jí obětoval šestnáct let života. Že nechce, aby se jeho dílo zbortilo.

Přesto si myslím, že by do toho měl jít. Svět se nezboří, Slavia nezahyne, její fanoušci ví, že si zaslouží na chvíli si odskočit jinam za to, co všechno pro klub udělal. Pak se do něj Růžička může vrátit jako ještě opěvovanější král.

Zavrhnout tuhle nabídku? To už se Růžička může do Edenu rovnou doživotně přestěhovat...

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud