Zdeněk Janda
12. května 2014 • 23:30

Síla v českém týmu je! Ve čtyřech, ne-li ve třech, to ale drhne

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Děláte, co můžete. Jste vyždímaní. Přetrhnete se. Ale podíváte se na tabulku a vidíte, co stojí u českého týmu. Tři zápasy, žádná výhra za tři body. Jedno vítězství v nastavení, dvě porážky. To je ale k vzteku! Vždyť nehrajeme vůbec tak špatně! Podobné myšlenky se teď loudí do hlav českých hokejistů.



Nedivím se jim. I další nervydrásající zápas s Kanadou ukázal, že tenhle tým tady má sílu. Velkou sílu! Jenže zatím doutná. A nemůže se projevit kvůli zbytečným faulům a inkasovaným gólům v oslabení. To je ten hlavní faktor. To je důvod, proč Češi zatím čekají na tři body…

Nechme už stranou podivně posouzený faul Jana Kováře. Ano, mohly to být spíše dvě plus dvě minuty za vysokou hůl. Ne pět minut a konce. Jenže to už je teď jedno. Je správné, že se v tom hráči ani příliš nepitvali. Nehledali výmluvy. Nenadávali na rozhodčí.

Také sám „viník“ Kovář bez okolků přiznal, že to bere na sebe. A omluvil se, že oslabil tým. Stejně jako drtivá většina ostatních se pouze podivil, že nevyfasoval menší trest. Ale víc se v tom nehrabal. Ví, že už to nemá cenu.

Je třeba koukat dopředu. A zjednat nápravu, která tkví v jednoduché radě: Už žádné podobné zbytečné fauly! Už prostě ne! Protože nebýt těchto zkratů, partie s Kanadou i předtím se Švédy by vypadaly úplně jinak. To je fakt.

Mužstvo prokázalo sílu. Při hře pět na pět se může rovnat s kýmkoliv. A může protivníky převyšovat. Jenže ve čtyřech, ne-li ve třech, to zatím povážlivě drhne. Stejně jako při bránění ve vlastním pásmu. Obránci pod tlakem chybují, někdy zazmatkují. Pokud se ale tohle vyladí, tým může i přes kostrbatý (výsledkově) začátek pomýšlet na medaili.

Hráči podvědomě tuší, že na to mají. Že přeci nehrají tak, aby se potáceli mezi porážkami. Teď už je na čase vyhrávat. Relativně slabší soupeři (Itálie, Dánsko, Norsko, Francie) poslouží k tomu, aby se motory vyladily.

Na ten správný okamžik. Tenhle tým na to prostě má. Je dobře, že si tyhle všechny nedostatky dobře uvědomuje. A ví o nich. Nežije v žádné falešné iluzi, která by se projevila v tu nejméně vhodnou dobu...

Hertl s Jágrem jsou pro bránu soupeře permanentním nebezpečím.
Hertl s Jágrem jsou pro bránu soupeře permanentním nebezpečím.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud