Zdeněk Janda
24. září 2016 • 08:23

Plzeň v potížích. Co na to boss Straka? Pomůže na střídačce?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mluvil nazlobeně. Nahlas. Bylo patrné, že sám nechápe, co se s týmem děje. Plzeňský kouč Michal Straka po včerejším zápase neskrýval rozčarování. I před novináři byl ještě rozhicovaný. Jeho mužstvo vedlo nad Olomoucí po první třetině 3:0 a mašírovalo k triumfu. Jenže ouvej. Přišel kolaps. A v sezoně ne poprvé. Byla z toho nakonec porážka 5:6 v prodloužení.



Škodovka pláče, ze šesti zápasů má jedinou výhru (2:1 ve Zlíně). Je sice začátek sezony, takže proč z toho dělat až takovou vědu? Ovšem klubový boss Martin Straka, koučův bratr, dobře ví, že je třeba bít na poplach.

V roli majitele se mu dařilo držet klub ve výšinách, získal s ním i titul. Dokázal mužstvo stabilizovat a udělat z něj nebezpečného extraligového hráče. Naposledy brala jeho parta bronz.

S každou krizí si zatím Plzeň rychle poradila a na rozdíl od jiných týmů se neponořila do hlubin, v nichž by na konci plavala o záchranu… Aby to takhle pokračovalo i nadále, je třeba rychlé procitnutí. Možná léčba šokem. Nepostaví se Straka s bráchou na střídačku?

Nedivil bych se. Olympijský šampion není mužem překotných kroků, ovšem jeho vytříbený hokejový cit mu správně napovídá, že tohle je situace, která si žádá opatření. Extraliga zná spoustu případů, kdy ambiciózní a úspěšné týmy zaspaly v úvodu a sešup do suterénu a bojům o přežití už nezabránily. Problémy se nabalují, je to jako lavina.

Straka sám několikrát mluvil při úspěšných sezonách o tom, jak to bývá vrtkavé. A přesně tohle přišlo. Hráči si nevěří, zmatkují, včerejší ztracené vedení 3:0 je jasným důkazem. Bídnou formu má i jinak spolehlivý gólman Matěj Machovský.

Klub čeká perný víkend. To není situace, která jde jenom tak lehce přejít. Nedivil bych se, kdyby se v příštím zápase na střídačce objevili dva Strakové. I když klubový majitel se snažil být v ústraní a do chodu kabiny až tolik nezasahoval, teď už není na co čekat.

Tým potřebuje živou vodu.

Plzeň - Olomouc: Jan Eberle vstřelil vítězný gól, v prodloužení se trefil na 6:5
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud