Zdeněk Janda
19. července 2018 • 14:31

Jágra věk na ledě dohání, ale legenda se nedá. Chcete jeho tělo?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle řekl během rozhovoru hned dvakrát. „Kdo má rád výzvy, tak mu rád přenechám moje tělo. A může si to zkusit.“ Pousmál se přitom. Ale jenom krátce. I větší pousmání mu dělalo potíž… Na Jaromíru Jágrovi po prvním ostrém tréninku s Kladnem bylo vidět, že toho má, lidově řečeno, plný kecky. Není divu.



Bere se to už automaticky. Jako přirozená věc. Že Jaromír Jágr neustále hraje… Že je to držák, nezmar. A jedna z mála jistota v roztodivném světě. Číslo 68 na ledě. A věk nehraje roli.

Jenže i u něj se hlásí o slovo. „Jsou věci, které bych chtěl zvládnout, ale nemůžu. Těch omezení je pořád víc a víc…“ Další upřímné vyjádření hokejové legendy. A teď to hlavní. Je mu 46. V únoru, tedy v době, kdy s kladenskými Rytíři bude brojit na klíčovou fázi sezony a za vysněným postupem do extraligy, oslaví 47. narozeniny.

Jen si to uvědomte. A zamyslete se. Už jenom to, že v tomhle věku se chystá na další ročník. Neuvěřitelné… A považte, že nebýt zdravotních neduhů, klidně se mohl chystat ještě na sezonu v NHL! Teď je to, ve velkých uvozovkách, jenom na první ligu. Ale přesto…

Věk nezastavíš. Rčení, které se často omílá. Druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL dokazuje, že je to jenom fráze. Ovšem rovněž na Jágra platí přírodní zákony, i když si je umí uzpůsobit jako málokdo. Svoje tělo zná jako žádný jiný český sportovec.

Jágr po prvním tréninku: Jsem rád, že jsem přežil. Chci stihout první zápas
Video se připravuje ...

Přesto hodiny neúprosně tikají. Proto je třeba znovu ocenit, čeho všeho je schopný. Ve věku, v němž už mnozí z postele vstávají rozlámaní a z tenisového zápasu nebo lehkého výjezdu na kole se vzpamatovávají několik dní.

Jágr se chystá na další profesionální sezonu. Jako majitel. Ale stále jako klíčový hráč Kladna. Muž, o němž trenér oprávněně mluví jako o rozdílovém. Útočník, od něhož se čekají velké věci. Protože na ně stále má.

Ono se to bere automaticky. Že je Jágr věčný.

Jenže i čtvrteční trénink jasně ukázal, kolik ho to stojí odříkání. Nejslavnější český sportovec má před sebou (nejspíš) poslední sezonu v kariéře. Važme si, že u toho můžeme být.

Když ho pak na ledě uvidíte, jak drží krok s mladými a pálí góly, vzpomeňte si na muka, která prožívá teď. A vždycky si podvědomě uvědomte, jak vy byste se cítili a co byste zvládli v jeho věku…

Kladenský matador Jaromír Jágr byl při prvním tréninku Rytířů v dobré náladě
Kladenský matador Jaromír Jágr byl při prvním tréninku Rytířů v dobré náladě

Jágr na ledě jako první! Legenda je zpět, zapojila se do tréninku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud