28. prosince 2015 • 08:25

Ivánek v NFL? Hlavně nacvičit los! Patriots nevyšel tah proti Jets

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavně nacvičit los? Tentokrát to není legrace z Ivánkových odposlechů. Ve vrcholící základní části NFL amerického fotbalu se totálně změnila situace týmů bojujících o play off kvůli losu mincí v prodloužení strhujícího mače mezi New York Jets a New England Patriots (26:20).



Když zápas NFL dospěje do prodloužení, vyhrát los je naprosto klíčové. Kdo uspěje, může jít do útoku a má tak šanci dosáhnout touchdownu, který podle pravidel končí zápas. Bránící strana musí nejdřív soupeřův útok přežít a pak teprve může reagovat.

V důležitém zápase předposledního kola základní části NFL vyhráli los New England Patriots, kteří si zvolili vrchní stranu mince. Rozhodčí Clete Blakemen se pak zeptal kapitánů Patriots, jestli chtějí kopat.

Hráči New Englandu vypadali otázkou zmateni, jeden z jeho kapitánů Matthew Slater ale souhlasil, že jeho tým kopat chce. Což znamenalo, že Patriots kopem uvedou míč do hry a poté budou čelit útoku Jets.

Antonio Cromartie, zástupce Jets, byl z vývoje viditelně překvapený, ale proti rozhodnutí soupeře neprotestoval.

Jets tak dostali balon do rukou a výhodu využili. Na konci jejich rychlého vítězného drivu byl touchdown, který quarterback Ryan Fitzaptrick ze šesti yardů narýsoval padáčkem do rukou wide receivera Erica Deckera.

Jets tak zlepšili svou bilanci na deset vítězství a pět porážek a díky porážce Pittsburghu (9-6) v Baltimoru teď mají postup do play off ve svých rukou. Stačí jim další neděli vyhrát v Buffalu, kde se postaví týmu svého bývalého trenéra Rexe Ryana. Patriots už mají play off jisté, ale porážka v New Yorku jim komplikuje situaci v boji o výhodu domácího prostředí ve vyřazovací části.

Jakkoli situace vypadala na hřišti zmateně, protože se New England na první pohled sám vzdal své výhody, trenér Patriots Bill Belichick po zápase potvrdil, že přesně takhle to chtěl.

„Myslel jsem, že je to nejlepší věc, kterou jsme mohli udělat. Nebyl tam žádný zmatek,“ uvedl Belichick.

Také Slater potvrdil, že jeho tým chtěl vykopávat a pak se bránit útoku Jets.

„Vyhráli jsme los a chtěli jsme vykopávat. Vykopávali jsme a to jsme chtěli,“ uvedl Slater. „Ptal jsem se (Belichicka) třikrát nebo čtyřikrát, jen abych se ujistil. Nejsem ten, který tam přijde a řekne: Jo, chceme vykopávat. Takže jsem si to třikrát, čtyřikrát ověřil. Myslím, že na mě koukal: Máš snad otřes mozku? Ptal jsem se ho pořád. Ale tohle jsme chtěli. Nikdy nezpochybňujete rozhodnutí kouče. Je nejlepší a naprosto mu věříme.“

Kouč Belichick je v NFL uznávanou legendou se čtyřmi prsteny pro šampiona Super Bowlu. Tentokrát mu ale záměr nevyšel. Jets potřebovali jen dvě minuty a 37 sekund na vítězný drive, kterým zkompletovali pátou výhru v řadě a poprvé po pěti letech mají na dosah postup do play off.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud