17. května 2015 • 14:06

Holuša byl na Diamantové lize v Šanghaji sedmý a má limit na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Holuša skončil na mítinku Diamantové ligy v Šanghaji v běhu na 1500 metrů sedmý výkonem 3:35,95 a dosáhl svého nejlepšího výsledku v závodu započítávaném do prestižního seriálu. Zároveň splnil limit pro světový šampionát v Pekingu. Halový mistr Evropy navzdory dobrému finiši nestačil na pětici Keňanů a Američana Bena Blankenshipa. Zvítězil Silas Kiplagat z Keni v letošním maximu 3:35,29.



Holuša, který si před odletem do Šanghaje stěžoval, že měl v přípravě potíže s Achillovou šlachou, se při prvním ostrém startu v letní sezoně přiblížil k osobnímu rekordu. Za svým časem z loňského mítinku v Oslu zaostal o 69 setin sekundy. Naznačil, že v příštích závodech může atakovat 32 let starý český rekord Jana Kubisty 3:34,87 minuty.

Sedmé místo obsadil i výškař Jaroslav Bába, který skočil 220 cm. Na výšce o pět centimetrů vyšší už třikrát ztroskotal. Soutěž vyhrál Katařan Mutaz Essa Baršim skokem přes 238 cm. Poté, co jeho ukrajinský rival Bohdan Bondarenko vynechal 235 cm a na 238 dvakrát neuspěl stejně jako při jednom pokusu na 241, se Baršim rozhodl dál neskákat.

V trojskoku vybojovala už 23. vítězství v řadě Kolumbijka Catherine Ibargüenová výkonem 14,85 metru.

V Šanghaji startuje také půlkařka Lenka Masná.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud