14. června 2016 • 17:10

Železný trénoval handicapovanou oštěpařku: Někteří tolik nehodí ani z rozběhu

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S atletikou začala teprve před několika měsíci, přesto dokázala handicapovaná osmnáctiletá Kateřina Nováková vybojovat kompletní sbírku medailí z MSJ handicapovaných 2015. Oštěpařku, vrhačku a diskařku čekají na přelomu června a července Světové hry handicapované mládeže v Praze. Před touto akcí si zatrénovala s oštěpařskou legendou Janem Železným.



Přípravy na Světové hry handicapované mládeže jsou v plném proudu, osmnáctiletá atletka Nováková se připravovala pod dohledem legendárního oštěpaře Jana Železného . "Honza Železný i Barbora Špotáková jsou pro mě velkou motivací. Přála bych si házet ještě víc, dal mi dobré rady," neskrývala mladá atletka nadšení z tréninku.

Handicapovaná atletka trénovala s Janem Železným
Video se připravuje ...

Ze spolupráce byl nadšený i samotný Železný . "Musím říct, že je fakt šikovná. Co ona je schopná hodit ze sedu, nejsou někteří schopní hodit z rozběhu. Ten talent tam je a navíc je to strašně fajn holka," pochválil jí.

Přestože závodí v atletice teprve pár měsíců, na Světové hry má jen ty nejvyšší ambice. "Doufám, že bych se mohla umístit na první místě," věří Nováková. Na závěr tréninku si Železný vyzkoušel hod oštěpu ze sedu. Jak se mu házelo? "Je to složité, člověk má nějaké omezení pohybu," přiznal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud