16. června 2016 • 21:39

Oštěpař Veselý skončil ve Stockholmu šestý, Vadlejch byl osmý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český oštěpař Vítězslav Veselý skončil v dešti a chladu šestý v závodu Diamantové ligy ve Stockholmu, kde hodil 79,11 metru. Jeho reprezentační kolega Jakub Vadlejch byl osmý výkonem 78,16 metru.



Pod výsledky prestižního seriálu se podepsalo nepříznivé počasí. Řada atletů závodila v dlouhých elastických kalhotách a k vidění byly i čepice. Přesto čtyři oštěpaři přehodili 82 metrů a nejlepší Ihab Abdelrahman z Egypta trefil přesně 86 metrů. Jen o 11 cm zpět skončil druhý Němec Thomas Röhler a třetí byl Keňan Julius Yego (83,09).

Běh na 100 metrů překážek ve Stockholmu vyhrála třiadvacetiletá Američanka Kendra Harrisonová. Druhá žena historických tabulek sice svůj čas 12,24 sekundy z mítinku v Eugene nezopakovala, přesto výkonem 12,66 bezpečně zvítězila před krajankami Niou Aliovou a Queen Harrisonovou.

"Dneska mě podmínky trochu zpomalily, ale s výkonem jsem spokojená," uvedla vítězka, kterou na začátku července čeká americká olympijská kvalifikace. "Takže je pro mě důležité vědět, že jsem nyní v dobré formě," prohlásila Harrisonová.

O jeden z nejlepších výkonů mítinku se v trojskokanském sektoru postaral Američan Christian Taylor, který v poslední sérii dopadl na 17,59 metru. Naopak velké zklamání si prožil olympijský vítěz, mistr světa a světový rekordman David Rudisha, který doběhl v závodu na 800 metrů až čtvrtý v čase 1:45,69 minuty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud