12. listopadu 2016 • 23:35

Artrózu nemám, to mě povzbudilo, smála se Špotáková po vítězství v anketě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oštěpařka Barbora Špotáková si po úspěšné olympijské sezoně dopřála delší volno než obvykle, léčila zdravotní potíže a už se chystá zahájit přípravu na rok, jehož vrcholem bude mistrovství světa na olympijském stadionu v Londýně. Rekordní osmé vítězství v anketě Atlet roku je pro ni zavazující, ale větší motivací jsou hry v Tokiu 2020.



Když ukončila sezonu, chtěla se dát zdravotně dohromady. Často jí bolela kyčel a záda. "Byla jsem na zevrubné lékařské prohlídce, protože mě kyčel trápí už nějaký ten pátek. Stejně jako bedra, jak ten oštěp zastavuju pořád na jednu stranu. Měla jsem s tím letos docela problémy," uvedla.

Lékaři ji ale uklidnili, i když její maminka byla na endoprotéze. "Já si připadala, že už to mám jak ona, ani jsem nemohla sedět na jedné straně," popisovala. Artrózu ale nemá. "Prý to není tak hrozné, byť tam nějaké nálezy byly. Mohlo by to vypadat hůř. To mě taky trochu povzbudilo," pousmála se.

I proto hodlá ještě čtyři roky vydržet a příští týden zahájí trénink v jabloneckých lesích. "Budu spíš běhat po horách, než chodit do nějakých medicinbalů a do rotačních cvičení. To bude ještě víc rozjezdové než obvykle, ta sezona byla fakt náročná," upozornila na zlomenou nohu i dva vrcholy na mistrovství Evropy a v Riu. "Byla jsem psychicky unavená."

Zranění si způsobila při tenisu

Zánártní kost si před sezonou zlomila při tenisu, hrám se ale vyhýbat nebude. "Už jsem dvakrát hrála čtyřhru. Tam se neběhá, jen to zamazávám na síti," žertovala. "Nebála jsem se. Když se něco má stát, stane se to při čemkoliv. Abych se vzdala tenisu a her, to je nesmysl," řekla.

Anketu Atlet roku vyhrála poprvé v roce 2007 po zisku titulu mistryně světa. Tehdy porazila Romana Šebrleho . "To si pamatuju velmi dobře. Tehdy jsem si připadala blbě. Nebylo to, že bych si to užila. Teď to je jiné," vzpomínala Špotáková .

Vlevo je reprezentant ve skoku o tyči Jan Kudlička, který se umístil na druhém místě a na třetím sprinter Pavel MaslákFoto ČTK

Krátce po vyhlášení jela na křest alba Mydlovary skupiny Tři sestry do stejnojmenné jihočeské vesnice. "Vzpomínám na to často. S manažerem Tří sester se kamarádíme dodnes, jezdíme na společné dovolené s dětmi," prozradila.

Nejvíc si ale pamatuje vyhlašování v olympijském roce 2012, kdy byla krátce těhotná. "Mlžila jsem. Doteď si pamatuju, jak jsem říkala, že budu pokračovat," uvedla. "Dneska nemusím mlžit. Dneska jsem si to užila se vším všudy," řekla s úsměvem.

Opět dostala zlatou cihličku, která půjde k ostatním do sejfu. "Z některých jsem si nechala udělat náušnice, pak jsem jednu ztratila ve sprše, tak jsem si musela nechat udělat novou. Ty cihly jsou docela velké, tak tam mám pořád dva snubáky," prozradila, že už přemýšlí o sňatku se svým přítelem Lukášem. "Ještě ten čas neuzrál. Ale myslím, že už se to blíží, výhledově do dvou tří let," řekla Špotáková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud