26. února 2017 • 17:30

Hejnovou naštvali pořadatelé MČR. Byla to hloupost, řekla o nasazení

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Zuzanu Hejnovou to měla být poslední rychlostní zkouška před evropským šampionátem v Bělehradě. V závodě na 200 metrů na halovém mistrovství republiky v pražské Stromovce ale musela běžet v nevýhodné druhé dráze a po třetím místě v čase 24,06 sekundy kritizovala pořadatele.



Hejnová od loňského podzimu tvrdě pracuje na rychlosti, na domácím šampionátu byla ale ve finále bez reálné šance na dobrý čas. Pořadatelé ji nasadili do rozběhu s další favoritkou Denisou Rosolovou, Hejnová těsně prohrála a ve finále jí tak připadla nevýhodná druhá dráha. V ní je v klopené zatáčce téměř nemožné běžet rychle.

„Samozřejmě mě to poškodilo, na to si nejde nestěžovat,“ zlobila se Hejnová. „Rozumím tomu, že jsou tady nějaká pravidla, ale přece jen je to domácí mistrovství a myslím, že by se mělo vyhovět atletům. Bylo to trochu nešťastné.“

V rozběhu zvítězila Rosolová v čase 23,91 sekundy, Hejnová doběhla o čtyři setiny jako druhá.

„Bylo jasné, že jedna z nás bude mít druhou dráhu, z té se nedá běžet rychle,“ říká Hejnová. „Nechtěla jsem to vzdát, to mi přišlo jako hloupost. Brala jsem to tréninkově. Z času jsem zklamaná, ale tenhle týden jsem hodně trénovala, říkala jsem i trenérovi, že jsem unavená. On na to, ať to vezmu jako rychlostní test.“

Hejnová v TAK URČITĚ: Také po třicítce se dá zrychlovat, já jsem důkaz
Video se připravuje ...

Ve finále triumfovala Rosolová v nejlepším českém čase sezony 23,68 sekundy před Barborou Dvořákovou (23,86), dcerou atletickou šéftrenéra Tomáše Dvořáka. Hejnová skončila třetí v čase 24,06 sekundy.

„Podle toho, jak byl nasazený rozběh, jsem věděla, že to bude hodně těžký boj a obdivuju Zuzku, z takové dráhy běžela hodně dobrý čas,“ řekla šampionka Rosolová, která si pochvalovala, že svou dlouholetou soupeřku porazila.

„Dodá mi to sebevědomí, ale na čtyřstovce je letos famózní, tak doufám, že se jí tam co nejvíce přiblížím a třeba ji i trochu potrápím,“ dodala Rosolová směrem k halovému mistrovství Evropy.

Hejnovou mrzelo, že si před odjezdem na evropský šampionát neověřila rychlostní výkonnost ve férových podmínkách.

„Na pořadatele jsem nazlobená. Myslím, že se nad tím nezamysleli. Každý vidí, že to byla hloupost. Ovlivní to výkony. Ale nic s tím neudělám,“ řekla Hejnová.

Pro boj na čtyřstovce v Bělehradě má jasnou taktiku.

„Trenér mi to řekl jasně. V rozběhu 250 metrů naplno, pak si to pohlídat. V semifinále 300 metrů naplno a pohlídat si to. A finále naplno. Uvidíme, jestli to půjde takhle lehce,“ směje se Hejnová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud