14. června 2017 • 12:45

Parádní gesto! Kudlička věnoval zlato rivalovi, který skončil v nemocnici

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dramatický závod tyčkařů na mistrovství republiky v Třinci měl parádní gentlemanskou dohru. Republikový šampion Jan Kudlička své zlato věnoval zraněnému Janu Švecovi, který jeden ze skoků v těžkých a větrných podmínkách na třineckém náměstí nezvládnul a skončil v nemocnici. Kudlička sedmnáctiletého tyčkaře z Jihlavy hned druhý den v nemocnici navštívil a medaili mu věnoval. Švec je naštěstí v pořádku, gesto zkušenějšího kolegy z Dukly Praha jej potěšilo.



"Jak se Honza zachoval, to pro mě i pro mého syna moc znamená,“ ozval se Jiří Švec, táta mladého tyčkaře na stránkách webu atletika.cz. „Už na náměstí Honza (Kudlička) říkal, že by medaili synovi věnoval, jen aby byl zdravý. Druhý den jej opravdu i s Jiřinou (Ptáčníkovou) v nemocnici navštívili a svoji medaili mu skutečně věnoval.“

Na Odložilově memoriálu nechyběl ani Jan Kudlička
Na Odložilově memoriálu nechyběl ani Jan Kudlička

Sedmnáctiletý Jan Švec ve větrném závodě jeden ze skoků na výšce 460 centimetrů nezvládl a při dopadu skončil v „šuplíku“. Lékaři jej hned odváželi do nemocnice. „Pro mne to byl hrozný okamžik,“ nezastírá tyčkařův táta.

„Naštěstí všechno dobře dopadlo!“ Mladý závodník byl dokonce natolik fit, že nedělní program a závod tyčkařek už sledoval společně s Kudličkou z ochozů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud