10. června 2019 • 21:06

Harden, Love či Davis. USA hlásí první jména na MS basketbalistů, narazí i na Čechy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistři světa a olympijští vítězové James Harden z Houstonu, Kevin Love z Clevelandu a Anthony Davis z New Orleans tvoří jádro širší nominace týmu USA na basketbalové mistrovství světa. Na srpnovém kempu v Las Vegas zabojuje dvacet hráčů působících výhradně v NBA o místa v konečném dvanáctičlenném výběru. Jeho prvními soupeři na šampionátu v Číně budou 1. září čeští basketbalisté.



V předběžném kádru mají titul mistra světa také Andre Drummond z Detroitu a Eric Gordon z Houstonu. Pod pěti kruhy triumfovali navíc Harrison Barnes ze Sacramenta a Kyle Lowry, který je mezi nominovaným jediným účastníkem letošního finále NBA. V dresu Toronta jej dělí jediná výhra nad Golden State od zisku titulu.

Ve výběru slavného kouče Gregga Popoviche, který v NBA dovedl k pěti titulům San Antonio, nechybí ani spoluhráč Tomáše Satoranského ve Washingtonu Bradley Beal, který má zatím ve sbírce "jen" titul mistra světa do 17 let. Jedinými úplnými reprezentačními nováčky jsou Kyle Kuzma z Los Angeles Lakers a Donovan Mitchell z Utahu.

V širší nominaci jsou dále jako třetí zástupce Houstonu P.J. Tucker, Khris Middleton, Brook Lopez (oba Milwaukee), Damian Lillard, C.J. McCollum (oba Portland), Paul Millsap (Denver), Jayson Tatum (Boston), Tobias Harris (Philadelphia), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Myles Turner (Indiana) a Kemba Walker (Charlotte).

"Máme pocit, že budeme schopni vybrat silný tým," konstatoval manažer americké reprezentace Jerry Colangelo. Konečnou nominaci oznámí Američané 17. srpna, turnaj začne o dva týdny později. Popovichovi budou s přípravou týmu pomáhat asistenti Steve Kerr z Golden State, Lloyd Pierce z Atlanty a Jay Wright z univerzity Villanova.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina K
Články odjinud


Články odjinud