6. září 2019 • 10:32

Český skaut v NBA o MS: Náš basketbal už nikdy nebude jako dřív

Autor: e15.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho šéfem je basketbalová legenda Michael Jordan, šestinásobný vítěz americké NBA a dvojnásobný olympijský vítěz, zároveň ale taky majitel klubu Charlotte Hornets. Právě pro něj bývalý český reprezentant, devětadvacetiletý Jakub Kudláček, už třetím rokem létá po světě a sleduje při hře stovky basketbalistů. Mezi nimi vybírá, kdo by byl tím správným pro tým do nejlepší basketbalové soutěže světa. Teď s nadšením sleduje, jak si čeští hráči vedou na světovém šampionátu v Číně a pro E15.cz zhodnotil šance samotných hráčů i tuzemského basketu v budoucnosti.



Jaký dopad má postup českých basketbalistů ze skupiny MS potvrzený nečekaným vítězstvím nad Tureckem? "Je to jednoduché. Basketbal u nás už nikdy nebude jako dříve," říká Kudláček. "Tohle je obrovský úspěch a klobouk dolů před kluky. Počítám, a doufám, že to pomůže zpopularizovat tento nádherný sport a přitáhne to velkou pozornost medií, investorů, fanoušků a spoustu nových nadšených baskeťáků," dodává.

"Doufám, že lidé pochopí, jak velký úspěch to je, že basketbal je opravdu globální sport a konkurence je obrovská, ať už kvůli veliké celosvětové hráčské základně nebo počtu zemí, které basketbal hrají a investují do něj obrovské peníze," říká český skaut a bývalý basketbalový reprezentant o ekonomické stránce úspěchu. "V neposlední řadě doufám, že to všichni budou brát jen jako další motivaci k tvrdé práci a budeme jako basketbalový národ více a více ambiciozní. Pokud neusneme na vavřínech a vezmeme to jako palivo do další práce, jako odrazový můstek k mnohem větším cílům, tak jsem přesvědčen, že už ten další zápas proti USA, ať už ho bude hrát ta současná nebo budoucí generace, budeme hrát na vítězství," motivuje k další práci.

Ač ti úplně nejlepší hráči se na MS letos nepředstavili, šampionát je pořád sledovaný po celé planetě. Hráči tak mají jedinečnou šanci se ukázat a říct si o angažmá v těch nejlepších evropských ligách, či přímo v zámoří. "Každopádně se mi líbí, že i tak kluci hrají skvěle týmově a je vidět, že si tam nikdo osobní statistiky “nehoní”. Že všichní jdou za tím úspěchem jako jeden tým," dodává však Kudláček důležitost jednoty českého týmu. A věří, že ani postup z osmifinálové skupiny není pro výběr Ronena Ginzburga nereálnou věcí.

Celý velký rozhovor s Jakubem Kudláčkem čtěte na E15.cz ZDE>>>

České oslavy v Číně! Fanoušci si na MS užívali postup basketbalistů
Video se připravuje ...

Sport Magazín Plus k MS v basketbalu 2019 objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Velký průvodce MS v basketbale 2019 v pátečním Sport Magazínu Plus Velký průvodce MS v basketbale 2019 v pátečním Sport Magazínu PlusFoto Sport Magazín

Vstoupit do diskuse
0
Skupina K
Články odjinud


Články odjinud